Ga naar Content
Regio songfest-logo met een kleurrijke achtergrond.
Noord-Holland

Het Regio Songfestival 2023

De landelijke finale van het allereerste Regio Songfestival is geweest. Het was een feestelijke gebeurtenis, waarin onze eigen Emma Koning op de 10e plek geëindigd is. Provincie Limburg won met ''t letste rundje', uitgevoerd door Emmy Ackermans. Dat betekent dat de finale van 2024 georganiseerd wordt in Limburg. Uiteraard doet Noord-Holland daar weer aan mee!

Na het festival staan alle finalisten rond de Limburgse Emmy Ackermans (met prijs in de hand) - Foto: NH

de landelijke finale

Tijdens de landelijke finale namen vertegenwoordigers uit alle regio's het tegen elkaar op. Emma kwam als een na laatste aan de beurt. Haar optreden was vlekkeloos, maar zowel jury's als publiek waardeerden andere optredens meer.  

Kijk hieronder naar de landelijke finale.

Finale van het Regio Songfestival 2023 - NH Nieuws

Kijk hier de finale van de Noord-Hollandse voorronde

Finale Noord-Hollandse voorronde het Regio Songfestival - NH Nieuws

Talenten uit de hele provincie

Hieronder een korte impressie van de competitie uit onze provincie. Onderaan dit artikel is per kandidaat een eigen artikel en uitzending te vinden.

Compilatie optredens Regio Songfestival - NH Nieuws

Een nieuw Songfestival

Het Regio Songfestival is een initiatief van alle regionale omroepen samen. Iedere omroep kiest een artiest die de eigen provincie mag vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale. Bij NH is ervoor gekozen om dat in verschillende rondes te doen. De artiesten die mee mochten doen moesten in het Nederlands of een dialect zingen en nog geen Top-40 notering gehad hebben. Daarnaast moest het ingezonden nummer nog niet eerder uitgebracht zijn geweest. Uit de inzendingen die aan die eisen voldeden, zijn door NH acht kandidaten geselecteerd. Daarop kon door iedereen gestemd worden.

Leer de artiesten en hun nummer kennen

Om de artiesten en hun nummer te introduceren, hebben we rond elke artiest een artikel gemaakt. In dat artikel kom je meer over hun achtergrond te weten, kun je het nummer beluisteren én het videoportret bekijken dat we van hen maakten.

Hieronder vind je alle uitzendingen over de kandidaten, met daarin het nummer waarmee ze meededen aan het Regio Songfestival!

Dit zijn de kandidaten en hun nummers!

Lees ook

Partners
NH Pop is partner van NH in Het Regio Songfestival.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app.

Download on the App StoreOntdek het op Google Play