Ga naar Content

Twee carrières voor Jeroen Weerdenburg: "Heerlijk als duizend man een nummer staan mee te lallen"

Het zijn drukke weken voor Jeroen Weerdenburg. De geboren en getogen Amsterdammer is kickboksleraar én zanger en beide carrières lopen lekker. Deze september kan hij oogsten: een van zijn vechters staat in de ring voor een belangrijke partij en krap een week later treedt hij zelf op tijdens het Jordaan Festival.

Jeroen Weerdenburg tijdens een optreden - Foto: Jeroen Weerdenburg

Vechten en zingen

"In de kickboksschool is het eigenlijk altíjd druk', zegt de 53-jarige Weerdenburg. In theorie besteedt hij twee dagen per week aan zijn zangcarrière, maar in de praktijk ziet hij die tijd wegsijpelen naar zijn vechtende klanten.

"Behalve de vrijdagmiddag; die reserveer ik altijd voor de studio." Het is een luxeprobleem, want het trainen en begeleiden geeft ook veel voldoening. Een van zijn vechters is Jos Ramos Voorman. Op 24 september gaat deze vechter voor zijn elfde gevecht. Bij winst wil hij een klasse stijgen, waardoor hij nog maar één niveau verwijderd is van mannen als Badr Hari en Rico Verhoeven. Een mooi vooruitzicht.

Jordaan Festival

Krap een week later, tijdens het Jordaan Festival, mag Weerdenburg zelf het podium op. Dat betekent veel voor hem. "De Amsterdamse muziek zit in mij." Geen beter podium om die muziek te laten klinken dan daar; Amsterdam is de bakermat van het levenslied en fans van dat genre weten het festival al sinds jaar en dag goed te vinden. 

"Als dan duizend man een nummer mee staan te lallen, dat is heel erg genieten", weet Weerdenburg van een eerder optreden op het festival.

Tekst gaat door onder de video.

Dit is Jeroen Weerdenburg - NH Nieuws

Samen

Ook het Regio Songfestival pakt Weerdenburg ambitieus aan. Hij doet mee met het nummer Samen en bracht het lied meteen officieel uit toen NH de kandidaten bekendmaakte en hij zijn deelname niet langer geheim hoefde te houden. Hij hoopt door te mogen naar de volgende ronde en wellicht de landelijke finale. Maar zijn dromen reiken verder. Eens hoopt hij een nummer 1 hit te scoren.

Maar wat als hij een keer moet kiezen tussen een belangrijke wedstrijd van een van zijn vechters of een eigen optreden? "Dan sta ik naast die vechter. Want ik kies graag voor een ander." Tenzij dat optreden een avond in Carré zou betreffen; dan valt de keuze anders uit. "Ik denk dat ik dan tegen hem zeg: je moet het met een ander doen."

Volgende week op TV: Dean Presley

Kijk hier alvast vooruit: 

Dit is Dean Presley - NH Nieuws

Wie is jouw bestie?

Op Facebook hebben wij honderden vrienden, maar er is maar één Bestie: je allerbeste vriend of vriendin op wie je altijd kunt rekenen, met wie je onbedaarlijk kunt lachen, lief en leed deelt en bij wie je geheimen veilig zijn.

Aanmelden of reageren? Stuur een mail naar [email protected]