Ga naar Content

Zangeres Kimberly kan met iedere muziekstijl uit de voeten

Een en al vrolijke energie, dat is wat Kimberly Hennipman uitstraalt. De 58-jarige zangeres uit Julianadorp deelt die levenslust graag met haar publiek tijdens de optredens die ze verzorgt. Soms zingt ze voor studenten, soms voor bewoners van een verzorgingshuis. Ze vindt het allemaal leuk, zolang ze maar mensen blij kan maken.

Kimberly tijdens een optreden - Foto: Kimberly Hennipman

Ook in Duitsland treedt Kimberly nog regelmatig op. Ze woonde langere tijd in Sauerland en gaat nog maandelijks die kant op om daar in hotels op te treden. "Dan zing ik Duits, Nederlands, Engels, country, rock, eighties", somt ze op. Alles om er voor de mensen een feestje van te maken. "Ik denk dat ik wel een van de meest veelzijdige feestzangeressen ben."

Nu de Oktoberfesten ook in Nederland steeds populairder worden, heeft ze een drukke maand voor de boeg. Met optredens in vooral het oosten van het land en veel minder in Noord-Holland. "Vroeger stond ik hier nog wel op kermissen, maar daar treden tegenwoordig meer zangers op in combinatie met dj's." 

De kater die komt later

Deze week bracht Kimberly ook een nieuw nummer uit: 'De kater die komt later'. Een nieuwe, Nederlandse tekst op de vrolijke melodie van 'Puppet on a string'. Ze liep al een tijd met die titelzin in haar hoofd en werkte de rest van het nummer uit met Tony Anderson, die eerder 'Viva, vino & champagne' voor haar schreef.

Tekst loopt door onder de video

Dit is Kimberly - NH Nieuws

Zou jij me alles willen geven

Om mee te doen aan het Regio Songfestival, zond ze een nummer in dat ze al een tijdje op de plank had liggen. 'Zou jij me alles willen geven' is kort, krachtig en uptempo; het visitekaartje van een ervaren feestzangeres. Nu ze er een van de acht kandidaten mee geworden is in deze zangwedstrijd, heeft ze er nieuwe plannen mee. "Misschien ga ik er nog een nieuw arrangement van maken", vertelt Kimberly. "Het ligt er een beetje aan of ik de volgende ronde haal."

Of dat zo is wordt eind oktober duidelijk.

Volgende week op TV: Bloes

Kijk hier alvast vooruit: 

Dit is Bloes - NH Nieuws

Wie is jouw bestie?

Op Facebook hebben wij honderden vrienden, maar er is maar één Bestie: je allerbeste vriend of vriendin op wie je altijd kunt rekenen, met wie je onbedaarlijk kunt lachen, lief en leed deelt en bij wie je geheimen veilig zijn.

Aanmelden of reageren? Stuur een mail naar [email protected]