Ga naar Content

Emma Koning - Mag het licht nog één keer aan

Tijdens een stage in Amerika begint Emma Koning steeds meer haar weg te vinden in het schrijven van nummers. Geïnspireerd door de pop, soul en jazz in Kansas, schrijft ze teksten die zijn gebaseerd op gebeurtenissen die impact op haar leven hebben. Haar stem en de piano; meer heeft ze niet nodig.

Emma Koning - deelnemer Regio Songfestival - Foto: Emma Koning

Wie is Emma

Emma Koning is 22 jaar oud en woont in De Goorn. In een gezin waar muziek een vanzelfsprekende plaats inneemt, begint ze al vroeg met spelen: "De appel valt niet ver van de boom. Mijn moeder zingt namelijk ook, en mijn vader heeft vroeger piano gespeeld. Op mijn 3e begon ik te pingelen op de keyboard van mijn vader, en op mijn 7e begon ik met pianoles."

Muziek is voor Emma niet alleen vermaak. Het is ook een manier om om te gaan met wat ze in haar leven meemaakt: "Het is een soort therapie en maakt me tot wie ik ben en wil zijn. Ik ben erachter gekomen dat mijn teksten mensen inspireren en troost geven. Dit vind ik prachtig en is ook de reden waarom ik mijn hele leven muziek wil blijven maken."

                    Stem nu op je favoriete artiesten!

Kijk hier de uitzending over Emma

Dit is Emma Koning - NH Nieuws

Luister hier Mag het licht nog één keer aan

Breng nu je stem uit voor het Regio Songfestival

Wie van de 8 kandidaten maken volgens jou de meeste kans om de landelijke finale te winnen? Stel jouw favoriete top 3 samen! De artiesten die uiteindelijk de meeste stemmen hebben, treden eind oktober live op voor een deskundige jury. Die beslist wie op 4 november de Noord-Hollandse eer hoog gaat houden tijdens de landelijke finale in Utrecht.