Ga naar Content

Nienke - Niemand heeft niks

Eigen ervaringen verwerken in een nummer en ze daarmee een plek geven; dat is de werkwijze van Nienke. In de hoop en overtuiging dat wat zij in het leven leert, in de vorm van een lied anderen kan ondersteunen. Naast kinderliedjes, schrijft ze liedjes die het best passen onder de noemer Kleinkunst, met poppy invloeden.

Nienke - deelnemer Regio Songfestival - Foto: Nienke Botma

Wie is Nienke

Mensen inspireren is de grote drijfveer van de 38-jarige Nienke, die haar weken verdeelt tussen Alkmaar en Grootebroek. "Muziek werkt helend", voelt ze. "Ik weet dat alles wat ik meemaak ook herkenbaar is voor anderen. En die herkenning zorgt voor gesprek en verbinding, je bent niet alleen. En dat is het mooiste wat ik zou kunnen en willen bereiken met mijn muziek."

Het nummer waarmee ze deelneemt aan het Regio Songfestival is daar een goed voorbeeld van: ze werd ziek van de borstimplantaten die ze had, liet ze verwijderen en gebruikt haar ervaringen nu als waarschuwing voor anderen.

                    Stem nu op je favoriete artiesten!

Kijk hier de uitzending over Nienke

Dit is Nienke - NH Nieuws

Luister hier Niemand heeft niks

Breng nu je stem uit voor het Regio Songfestival

Wie van de 8 kandidaten maken volgens jou de meeste kans om de landelijke finale te winnen? Stel jouw favoriete top 3 samen! De artiesten die uiteindelijk de meeste stemmen hebben, treden eind oktober live op voor een deskundige jury. Die beslist wie op 4 november de Noord-Hollandse eer hoog gaat houden tijdens de landelijke finale in Utrecht.