Ga naar Content
Sport

Hoe is het met... José Fortes Rodriguez

29 januari 2019, 17.22 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Stanley Gontha

In de rubriek 'Hoe is het met...' gaan we op zoek naar bekende mensen uit de sportwereld uit het verleden. Deze week spraken we met José Fortes Rodriguez, die tussen 1994 en 2004 tien jaar bij AZ speelde en tegenwoordig zaakwaarnemer is.

Mafketels
De in Spanje geboren Fortes Rodriguez had, toen hij in 2006 stopte met professioneel voetballen, geen idee wat hij zou gaan doen na zijn carrière. In een interview zei hij toen: "In de voetballerij zijn het allemaal mafketels. Ik denk wel eens: 'wat zijn jullie in godsnaam allemaal aan het doen'. Je maakt dingen mee in de voetballerij..." En achter die uitspraken staat hij nog steeds. "Je denkt, het zijn allemaal debielen. Ik zit anders in elkaar."

Zaakwaarnemer
Fortes Rodriguez heeft tegenwoordig als zaakwaarnemer een aantal jonge spelers van AZ, Ajax en PSV onder zijn hoede. "Onder andere Myron Boadu, Mitchel Bakker, Ryan Gravenberch en Liam van Gelderen. Eigenlijk doe ik niet zo veel. Ik ga naar wedstrijden en praat met ze, help ze. Ik begeleid ze en hoop dat ze de juiste keuzes maken. Als ze naar mij luisteren komt het wel goed", voegde hij daar lachend aan toe.

Geen politieke ambities
Wie op google zoekt naar informatie over Fortes Rodriguez krijgt te lezen dat hij na zijn carrière een loopbaan in de politiek bij de Alkmaarse lokele partij OPA ambieerde. "Wel nee joh", zei hij. "Dat is helemaal niet zo. Ik ben ooit gebeld door iemand van een politieke partij die me vroeg of het me wat leek om een keer langs te komen. Ik zei dat dat prima was om er af te zijn, maar ik ben nooit langs gegaan, maar toen stond ik toch op een of andere lijst."

Geen hoogtepunt
Gevraagd naar het hoogtepunt van zijn carrière moet Fortes Rodriguez het antwoord schuldig blijven. "Hoogtepunten? Ik heb nooit hoogtepunten gehad. Je hebt me toch wel eens zien voetballen? Wat wel leuk was dat we na 22 jaar weer Europees voetbal gingen halen en op zo'n kar door Alkmaar werden gereden. Dat was wel leuk."

Lees ook: Hoe is het met... Jeroen Verhoeven
Lees ook: Hoe is het met... Ruud Bossen
Lees ook: Hoe is het met... Silvan Inia
Lees ook: Hoe is het met... Erik Heijblok 
Lees ook: Hoe is het met... Rowin van Zaanen
Lees ook: Hoe is het met... Barry van Galen
Lees ook: Hoe is het met... Eddy Putter
Lees ook: Hoe is het met... Milan Berck Beelenkamp
Lees ook: Hoe is het met... Vincent Gouttebarge
Lees ook: Hoe is het met... Gert Aandewiel

Lees ook: Hoe is het met... Jan Zoutman
Lees ook: Hoe is het met... Henk Wisman
Lees ook: Hoe is het met... Alami Ahannach
Lees ook: Hoe is het met... Nicolien Sauerbreij
Lees ook: Hoe is het met... Theo Timmermans
Lees ook: Hoe is het met... Jan Poortvliet