Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

Hoe is het met... Jeroen Verhoeven

24 december 2018, 17.09 uur · Foto: Pro Shots / Paul Roling

In de rubriek 'Hoe is het met...' gaan we op zoek naar bekende mensen uit de sportwereld uit het verleden. Deze week spraken we met oud-doelman Jeroen Verhoeven, die jaren bij FC Volendam onder de lat stond en bovendien bij Ajax keepte. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met heel andere dingen dan keepen.

"Ik heb op dit moment een indoor speeltuin, gerund door jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt", vertelt Verhoeven. "Mijn beste vriend, Hayler Tamboer, heeft het niet gered met de voetbal. Hij is een eigen zorginstelling gestart. Hij kwam drie jaar geleden bij mij met een vraag: 'Ik begeleid jongens die moeten werken, maar wel begeleid werken. Hoe gaan we dat doen?' Toen kwamen we twee jaar geleden met het idee om een 'eigen iets' te creëren, want dan kunnen we zelf werk creëren. Zo zijn we van een haven tot een restaurant uitgekomen bij een indoor speeltuin. En die draait nu, in Soesterberg."

Voldoening
De oud-doelman zit verre van stil, want de speeltuin is zeven dagen per week geopend. "Ik ben er op dit moment ongeveer zeven dagen per week. Het is anders dan voetballen. Doordat we de jongeren begeleiden worden er andere dingen gevraagd dan dat ik was gewend bij het voetbal. Het is wel heel erg leuk en het geeft veel voldoening."

Pizza
"Ik word wel veel herkend, maar dat heb je als je twee meter bent en een behoorlijk postuur hebt. Ik vond het niet vervelend om Pizza genoemd te worden. Ik vond het wel ludiek. Kijk, ze hebben mij nooit uitgescholden of mijn moeder slechte dingen toegewenst. Het heeft me mijn hele carrière achtervolgd en ik heb altijd gezegd van 'maak er iets positiefs van'. Dat is gebeurd."

Derde ster
Verhoeven ziet het kampioenschap met FC Volendam in de eerste divisie als een van de hoogtepunten in zijn loopbaan, omdat hij toen ook veel speelde. Het absolute hoogtepunt is echter het dertigste landskampioenschap met Ajax. "Ja, sportief gezien eigenlijk wel. Ook in de laatste speelronde, tegen Twente. Als je won dan had je de dertigste landstitel te pakken en als je verloor werd je derde. Dat scenario is gewoon niet te beschrijven en het was geweldig om mee te maken."

Reserve
Doordat Verhoeven reservedoelman was bij Ajax, speelde hij niet veel voor die club. Toch kon hij goed omgaan met zijn rol. "Je doet eigenlijk hetzelfde maar je mag die negentig minuten niet spelen", zegt hij. "Voor de rest was je wel overal bij betrokken en moest je overal je mening geven. Soms iets anders, maar ik heb me goed vermaakt altijd. Hoe ik er altijd instond was dat je er altijd moest staan. Ik ging er op dezelfde manier in als dat ik wel mest spelen. Dan kan er weinig mis gaan." 

Lees ook: Hoe is het met... Ruud Bossen
Lees ook: Hoe is het met... Silvan Inia
Lees ook: Hoe is het met... Erik Heijblok 
Lees ook: Hoe is het met... Rowin van Zaanen
Lees ook: Hoe is het met... Barry van Galen
Lees ook: Hoe is het met... Eddy Putter
Lees ook: Hoe is het met... Milan Berck Beelenkamp
Lees ook: Hoe is het met... Vincent Gouttebarge
Lees ook: Hoe is het met... Gert Aandewiel

Lees ook: Hoe is het met... Jan Zoutman
Lees ook: Hoe is het met... Henk Wisman
Lees ook: Hoe is het met... Alami Ahannach
Lees ook: Hoe is het met... Nicolien Sauerbreij
Lees ook: Hoe is het met... Theo Timmermans
Lees ook: Hoe is het met... Jan Poortvliet