Ga naar Content
Sport

Hoe is het met... Eddy Putter

15 oktober 2018, 17.19 uur · Aangepast 15 oktober 2018, 22.50 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Willem Vernes

In de rubriek 'Hoe is het met...' gaan we op zoek naar bekende mensen uit de sportwereld uit het verleden. Deze week spraken we met oud-voetballer Eddy Putter, die onder andere bij FC Volendam speelde. Tegenwoordig leidt hij een behoorlijk ander leven.

De voetballoopbaan van Putter kwam onverwachts ten einde. "Ik raakte geblesseerd aan mijn enkel in een van de laatste wedstrijden bij FC Dordrecht", vertelt hij. "Ik zou het seizoen daarna naar Nieuw-Zeeland gaan, maar ik ben nooit meer hersteld van die enkelblessure. Drie keer geopereerd, en toen was het eigenlijk gewoon klaar."

Hoe de ex-voetballer in Nieuw-Zeeland terecht kwam? "Ik wilde graag naar het buitenland toe en mijn vrouw die studeerde toen nog", zegt Putter daarover. "Die wilde ik graag mee hebben, dus een Engelstalig land lag voor de hand. Dan heb je redelijk wat keuze, maar ook weer niet zo heel veel. Dus voor het avontuur heb ik toen mijn zaakwaarnemer aan het werk gezet. Die kwam toen met Nieuw-Zeeland aan."

Proefstage
Ondanks dat hij daar dus uiteindelijk niet heeft gespeeld, is hij er wel even geweest. "Ja, om een proefstage af te werken. Toen had ik al een maand niet meer gevoetbald en was eigenlijk net een beetje hersteld van mijn blessure. Bij de eerste training schoot het weer in m'n enkel en toen heb ik de rest van de dagen niets meer kunnen doen. Toen zat ik daar in m'n eentje, in het winderige Wellington... Dat was wel treurig."

Modellenwerk
Veel spelers weten niet precies wat ze willen doen nadat ze stoppen met voetballen. Ook Putter had daar een beetje last van. "Ik wist niet wat ik wilde doen. Ik zat wel een klein beetje in het modellenwereldje, heel iets anders dus. Ik kwam met iemand in gesprek en die heeft mij voorgesteld bij een modellenbureau. Toen heb ik vier jaar full time modellenwerk gedaan. Ook heb ik toen mooi even de tijd gehad om te kijken wat ik precies wilde. Het is uiteindelijk fysiotherapie geworden. Vier, vijf jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding. Vorig jaar ben ik afgestudeerd."

PSV
Putter ziet zijn doelpunt voor Volendam tegen PSV als een van de hoogtepunten van zijn carrière. "Ik ben gekocht door RKC en ik wilde graag nog een seizoen bij FC Volendam voetballen, omdat ik daar redelijk zeker was van een basisplaats. Toen ben ik in de winterstop overgegaan omdat ze een probleem hadden met de spitsen in Volendam. Toen scoorde ik tijdens de derde wedstrijd de winnende goal tegen PSV. Die blijft altijd wel bij!"

Lees ook: Hoe is het met... Milan Berck Beelenkamp
Lees ook: Hoe is het met... Vincent Gouttebarge
Lees ook: Hoe is het met... Gert Aandewiel

Lees ook: Hoe is het met... Jan Zoutman
Lees ook: Hoe is het met... Henk Wisman
Lees ook: Hoe is het met... Alami Ahannach
Lees ook: Hoe is het met... Nicolien Sauerbreij
Lees ook: Hoe is het met... Theo Timmermans
Lees ook: Hoe is het met... Jan Poortvliet