Ga naar Content
West-Friesland

Neergeslagen scheidsrechter, 'sinkhole' en andere wateroverlast: Wat gebeurde er deze week in West-Friesland?

12 oktober 2019, 08.00 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Archief NH Nieuws

Wat gebeurde er deze week in West-Friesland? Wat was het belangrijkste nieuws? Wij hebben een overzicht gemaakt, zodat je weer helemaal bij bent met het nieuws uit jouw regio.

Maandag
Op het terrein van De Zouaven in Grootebroek is afgelopen zaterdag een scheidsrechter neergeslagen. Dit gebeurde na afloop van de derby tussen de jeugdteams onder de 19 jaar van De Zouaven en De Blokkers. De scheidsrechter kreeg een klap bij zijn oor, dat hierdoor begon te bloeden. Er is aangifte gedaan tegen de jeugdspeler.

Bekijk hieronder de reportage die werd gemaakt over het incident. De tekst gaat verder onder de video.

191007N_0001_SCHEIDSRECHTER - NH Nieuws

In Wognum werd afgelopen maandag na tien jaar een nieuwe bibliotheek geopend. De gemeente heeft hiermee een landelijke primeur, want door een motie wordt drie miljoen euro beschikbaar gesteld om bibliotheken in kleine gemeenten te steunen. De bibliotheek in Wognum is de eerste die met deze steun geopend kan worden. De feestelijke opening van de nieuwe bibliotheek werd verricht door minister Van Engelshoven en Tweede Kamerlid Lodewijk Asscher.

In deze reportage zie je hoe de nieuwe bibliotheek in Wognum werd geopend. De tekst gaat verder onder de video.

Minister opent nieuwe bibliotheek in Wognum: "Na tien jaar weer een bibliotheek terug" - NH Nieuws

Dinsdag
De Hoornse fracties van de VVD en D66 maken zich zorgen over de lage vaccinatiegraad in hun gemeente. Daarom stellen zij de vraag aan het college of er iets ondernomen kan worden om het percentage gevaccineerde kinderen omhoog te helpen. 

Meerdere mensen in West-Friesland zijn de afgelopen tijd het slachtoffer geworden van babbeltrucs, waarmee ze werden beroofd van sieraden of portemonnees. "Dit heeft absoluut onze aandacht. Hier wordt echt serieus onderzoek naar gedaan", zegt een woordvoerder van de politie tegen NH Nieuws."Wat we vooral hopen is dat mensen alert blijven en dat de mensen om senioren heen, hun ouders of opa's en oma's goed waarschuwen."

Woensdag
De politie heeft beelden vrijgegeven van de verdachte die betrokken was bij een aanranding van een 17-jarig meisje in Wervershoof. Opvallend aan de beelden is dat de verdachte helemaal in het wit gekleed was. Het meisje werd op 19 augustus mishandeld en aangerand nadat zij na de kermis naar huis wilde fietsen.

Bekijk hier het item van Bureau NH over dit incident met daarbij de vrijgegeven beelden. De tekst gaat verder onder de video.

191009_BNH_Aanranding1_BNH - Bureau NH



Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is woensdag begonnen met het opspuiten van het nieuwe stadsstrandje bij Hoorn. Het project maakt deel uit van de nieuwe zogenoemde 'oeverdijk', die de 33 kilometer lange monumentale Westfriese Omringdijk moet beschermen. Naast het stadsstrandje wordt er ook een natuurgebied aangelegd. In totaal wordt er drie miljoen kuub zand opgespoten.

Donderdag
Het personeel van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn voerde afgelopen donderdag actie voor een betere cao. Er werd een zondagsdienst ingevoerd waardoor zo'n 50 operaties niet door konden gaan. Het personeel zong uit volle borst actieliederen en deed mee aan sportieve workouts als onderdeel van deze zondagsdienst.

Onze verslaggever van NH Nieuws was aanwezig bij deze protestactie. De tekst gaat verder onder de video

FNV en actiecomité over actie Dijklander: "Als er niks gebeurd, volgt een tweede ronde" - NH Nieuws

Op de A7 in de richting van Hoorn ontstond deze week een 'sinkhole' door de vele regenval. Omdat meerdere rijstroken werden afgesloten stond het verkeer op de snelweg langere tijd vast. Rijkswaterstaat is druk bezig geweest om het asfalt te herstellen en vrijdagochtend konden de eerste auto's weer over het herstelde wegdek rijden.

De 9-jarige Rilana uit Avenhorn vindt dat er wat moet gebeuren aan de speeltuin voor haar huis. Ze trok onlangs de stoute schoenen aan en schreef een brief naar burgemeester Jan Franx. Deze nodigde haar uit en samen bedachten ze een plan. 

Vrijdag
Een lijnbus is deze vrijdagochtend in alle vroegte in het water bij Zwaag beland. Toen het ongeluk rond 6.00 uur gebeurde zat alleen de chauffeur in de bus. De bestuurder werd uit het water getakeld en later op de ochtend is ook de bus uit het water gehaald.

Het heeft flink geregend in de afgelopen dagen en daarom is de Westerdijk in Hoorn volgelopen met water. Maatregelen moesten worden getroffen om de dijk te stabiliseren. Koud asfalt werd in de scheuren in het wegdek van de dijk gegoten, maar door de regen is het gat groter geworden en is er nog meer water doorheen gesijpeld. Mede om de dijk te ontlasten mag er geen zwaar verkeer over rijden en geldt er een snelheidsbeperking.

In de rechtbank van Alkmaar heeft de officier van justitie afgelopen donderdag een celstraf van een jaar geëist tegen de 51-jarige Arnoud L. uit Enkhuizen. De man zit vast vanwege bezit van medicijnen en het handelen daarin. Ook wil de OvJ dat L. naast de celstraf minimaal één jaar naar een afkickkliniek moet om van zijn verslaving af te komen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!