Ga naar Content

Politie houdt week lang zoekactie naar lichaam Sumanta bij De Hulk in Scharwoude

Deze hele week wordt opnieuw gezocht naar het lichaam van de vermiste Sumanta Bansi. Dit gebeurt in recreatiegebied de Hulk in Scharwoude. Dat laat de Noord-Hollandse politie zojuist weten. Bij deze 'ultieme poging' om Sumanta te vinden krijgt de politie hulp van het Veteranen Search Team en de Landelijke Eenheid van de politie.

Maandagochtend zoekt de politie met een graafmachine in de Hulk. - Foto: NH Nieuws

De zoektocht wordt gezien als een ultieme poging om Sumanta te vinden. Volgende week wordt tijdens een tussentijdse zitting waarschijnlijk het dossier gesloten, in aanloop naar de inhoudelijke behandeling. 

Graafmachine

Verslaggever Maarten Edelenbosch vertelt dat er momenteel mensen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de politie aanwezig zijn in het gebied. "Je ziet dat ze aan de rand van het recreatiegebied zoeken", vertelt Edelenbosch. "Ze zijn aan het graven met een graafmachine op de plek waar ze eerder met prikkers zochten." 

De politie heeft dit jaar vaker gezocht naar de studente in het Scharwouder recreatiegebied. De laatste keer was in augustus, toen speurhonden van Stichting Signi aansloegen tijdens een verkenning.

Eerder een schep gevonden

De politie liet destijds weten dat zij niets concreets hadden gevonden. In april vond de politie een deel van een schep in De Hulk. In juni was ook een zoekactie opgezet, maar zonder succes. 

Op 18 februari 2018 verdween de zwangere Sumanta, zij was toen 22 jaar oud. Ze woonde in bij Manodj B., van wie ze zwanger was. Sinds november vorig jaar zit B. vast. Hij wordt verdacht van de moord op Sumanta en het laten verdwijnen van haar lichaam.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]