Start van hoofdcontent

'T GOOI

nl

'Groot bestand' aan beveiligingsbeelden Mallorca moet vragen justitie beantwoorden

5 augustus 2021, 14.58 uur · Aangepast 5 augustus 2021, 17.36 uur · Door Sjoerd Stoop

Een groot aantal nieuwe camerabeelden van rond de plek van de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca, moet justitie helpen om de nog vele openstaande vragen over de bewuste avond te beantwoorden. Justitie heeft de beelden vanochtend gekregen en spreekt van 'een groot bestand' bevestigt een woordvoerder aan NH Nieuws. De beelden worden de komende dagen bestudeerd. 

Pixabay

De nieuwe beelden van de Spaanse politie zijn vooral beveiligingsbeelden. "We hebben van heel veel kroegen aan de boulevard - en dat zijn er nog wel wat - de camerabeelden gekregen. We hopen deze beelden aan elkaar te koppelen, zodat we een nog beter beeld kunnen krijgen van wat er op de bewuste ochtend precies is gebeurd", zegt Openbaar Ministerie woordvoerder Mary Hallebeek. 

Het voornaamste waar justitie nu op hoopt is betere beelden van de verschillende mishandelingen zelf. "We verwachten dat we aan de hand van de beelden meer verdachten kunnen identificeren en straks ook kunnen aanhouden. De beelden zouden ons enorm kunnen helpen aan betere inzichten van de mishandeling, en dan vooral die met dodelijke afloop. Daar focussen we ons op."

De beelden komen dus van de Spaanse politie, die op de achtergrond nog helpt met het onderzoek naar de veelbesproken mishandelingen. "We staan nog nauw met elkaar in contact. Alles wat ze op Mallorca nog te weten komen over de gebeurtenissen, wordt met ons gedeeld", vertelt Hallebeek.

Justitie meldde gisteren al aan NH Nieuws dat de kans bestaat dat het ook zelf op Mallorca verder onderzoek gaat doen. Daarnaast roept het andere getuigen van de mishandelingen die beelden hebben en zich nog niet hebben gemeld, op om dat alsnog te doen. 

Beelden van de dodelijke mishandeling

Justitie beschikte de afgelopen week al over verschillende beelden van de mishandelingen, maar dat zijn geen beelden waarop de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman te zien is.

De verdachte die gisteren werd aangehouden voor de zware mishandeling wordt tot nu toe nog niet gelinkt aan het geweld tegen Heuvelman. Wel wordt hij verdacht van twee keer poging tot doodslag. Zo staat op beelden dat hij een van de andere jongens rond Carlo Heuvelman tegen zijn hoofd geschopt heeft en heeft justitie meerdere getuigenverklaringen over een mishandeling even daarvoor, waarbij ook een slachtoffer zwaar mishandeld werd. 

Meer aanhoudingen

Nu justitie een groot bestand aan nieuwe beelden van de fatale ochtend heeft, is de kans groot dat er meer jongeren uit de Gooise groep van negen als verdachten van de mishandelingen worden aangewezen. Dat er tot nu toe pas een aanhouding is geweest, heeft er alles mee te maken dat justitie op de bestaande beelden nog geen andere verdachten goed heeft kunnen identificeren. De hoop en voorzichtige verwachting is dat de nieuwe beelden daar wel gaan doen. 

Of de nieuwe camerabeelden op korte termijn al leiden tot nieuwe aanhoudingen is onduidelijk, maar de kans dat dat meteen vandaag of morgen al gebeurt is niet heel aannemelijk. "Het gaat om heel veel beelden die we echt eerst moeten gaan bekijken en bestuderen. Daarna kunnen we er pas meer over zeggen."

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]