Ga naar Content

Eerste arrestatie zware mishandelingen op Mallorca: Hilversummer (19) opgepakt

De politie heeft een eerste verdachte aangehouden voor de zware mishandelingen op Mallorca van drie weken geleden. Het gaat om een 19-jarige Hilversummer, die vanmorgen vroeg van zijn bed is gelicht. Hij wordt verdacht van twee pogingen tot doodslag. Hij zou betrokken zijn bij de mishandeling waarbij Carlo Heuvelman om het leven kwam, waarbij hij een andere jongen uit de groep tegen zijn hoofd schopte. Daarnaast gaat het om een ander geweldsincident vlak daarvoor. De opgepakte Hilversummer wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Foto: Pixabay

De Hilversummer behoort tot een groep van zeker acht andere Gooise jongens, die door de Spaanse politie eerder al werden aangewezen als verdachten van de dodelijke mishandeling. Voorafgaand aan de geruchtmakende mishandeling die de 27-jarige Carlo een paar dagen later het leven kostte, zou de groep op dezelfde dag betrokken zijn geweest bij een ander geweldsincident in El Arenal, waarbij ook één of meerdere slachtoffers werden aangevallen. 

De politie heeft de Hilversummer opgespoord aan de hand van videobeelden van de twee vechtpartijen en Spaanse en Nederlandse getuigenverklaringen. De Hilversummer zou op beelden van schoppartijen te zien zijn. Justitie verdenkt hem ervan twee slachtoffers op en tegen het hoofd te hebben geschopt, maar niet de fatale trappen aan Heuvelman te hebben gegeven. 

Van de mishandeling die Carlo Heuvelman het leven kostte, zijn wel beelden, maar daarop zijn volgens justitie 'geen geweldshandelingen' te zien. De beelden van de vechtpartij op Mallorca, die daags na het overlijden van Heuvelman veel werden gedeeld op internet en waarop te zien is hoe een slachtoffer hard tegen zijn hoofd wordt geschopt, zijn geen beelden van de mishandeling van Heuvelman. 

Elf getuigenverklaringen

Justitie stelt dat de verdenkingen tegen de Hilversummer gebaseerd zijn op aan de ene kant het onderzoek van de Spaanse politie na de vechtpartij, en aan de andere kant het onderzoek dat justitie in Nederland twee weken geleden startte. Elf personen hebben ondertussen als getuigen een verklaring afgelegd, waarvan er acht ook zelf aangifte hebben gedaan door geweld dat tegen hen gepleegd is. 

Het onderzoek naar de twee mishandelingen gaat nog verder. Er wordt nog onderzocht wat de exacte rol is van de andere Gooise jongeren die genoemd worden als betrokkenen. De politie probeert op basis van de beelden hun identiteit vast te stellen. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat er binnenkort meer aanhoudingen volgen.

Verder onderzoek

De politie roept getuigen van de mishandeling, die zich nog niet gemeld hebben, op dat alsnog te doen. "Nog steeds is de hulp van getuigen erg belangrijk om duidelijk te krijgen wat er precies is gebeurd. Dat geldt vooral voor het geweld tegen het overleden slachtoffer. Op de beelden is te zien dat er veel omstanders waren en is te horen dat meerdere omstanders Nederlands spreken. Duidelijk is dat nog niet al die personen zich hebben gemeld", aldus justitie.

Gooise jongeren verdacht van vechtpartijen op Mallorca

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]