Start van hoofdcontent

'T GOOI

nl

Meerdere getuigen hebben verklaringen afgelegd over vechtpartijen Mallorca

2 augustus 2021, 17.31 uur · Aangepast 2 augustus 2021, 20.47 uur · Door Sjoerd Stoop

Meerdere getuigen hebben afgelopen week al verklaringen afgelegd over de fatale vechtpartij op Mallorca, waarbij negen Gooise jongeren verdacht worden van de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman (27). Dat meldt het Openbaar Ministerie. Justitie verwacht nog later deze week met meer nieuws naar buiten te kunnen komen over het onderzoek naar de vechtpartij. 

Ralf Roletschek (FAL or GFDL 1.2), via Wikimedia Commons

De Nederlandse justitie doet onderzoek naar de dodelijke vechtpartij op Mallorca, nadat de Spaanse autoriteiten hun onderzoek naar de gebeurtenissen afgelopen week overdroegen. Justitie onderzoekt wat er precies gebeurd is op de bewuste nacht op het Spaanse eiland. Hoewel de Spaanse politie de groep van negen Gooise jongeren heeft aangewezen, heeft justitie hier dat officieel nog niet. Dat lijkt echter een kwestie van tijd.

Wel heeft justitie de afgelopen dagen dus al meerdere getuigen gesproken over de dodelijke vechtpartij rondom Carlo Heuvelman en nog zeker één andere vechtpartij rondom dezelfde groep verdachten, waarbij mensen gewond raakten.

Geweld was doodsoorzaak

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de dood van Carlo Heuvelman intussen ook nog zelf eens onderzocht. Daar komt uit wat de Spaanse politie eerder ook al meldde: de doodsoorzaak is het stevige geweld tegen hem, waarbij de verdachten enkele harde klappen en schoppen hebben uitgedeeld tegen onder meer zijn hoofd.

Het onderzoek naar de vechtpartijen op Mallorca gaat door. Justitie verwacht de komende tijd onder andere nog meer getuigen te horen, maar ook alle beschikbare beelden en andere verslagen worden doorgenomen. Mensen die nog beelden hebben van een van de vechtpartijen en die nog niet hebben gedeeld met politie of justitie, worden opgeroepen dat alsnog te doen. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]