Ga naar Content

LIVE NH Sport: FC Dordrecht - FC Volendam en Jong AZ - Almere City FC

AMSTERDAM - Tussen alle topwedstrijden in de eredivisie door is er vrijdagavond ook weer gewoon een programma in de eerste divisie. FC Volendam gaat op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht en Jong AZ ontvangt in Wijdewormer titelkandidaat Almere City FC. Beide duels zijn live te horen op NH Radio. 

Foto: Pro Shots/Mischa Keemink

FC Dordrecht - FC Volendam

De grootste overwinning boekte FC Volendam dit seizoen tegen FC Dordrecht. Het werd in eigen stadion liefst 7-1. "Maar het had ook 8-5 kunnen zijn", zegt trainer Wim Jonk die de wedstrijd deze week heeft teruggekeken. Derry John Murkin scoorde twee keer en gaf ook nog twee assists. De linksback is volledig hersteld van zijn knieblessure en keert ten koste van Dean James terug in de basis. 

Tekst gaat verder onder het artikel

Lees ook

Schapenkoppen

FC Dordrecht wist dit seizoen in eigen stadion alleen van Jong AZ (2-0) en Jong Ajax (3-1) te winnen. De derde zege boekten de Schapenkoppen in Breda tegen NAC (0-1). Dat was tevens de laatste wedstrijd onder 'tussenpaus' Ben Kinds, de trainer die de ontslagen Harry van den Ham opgevolgde. De vier duels onder huidig trainer Jan Zoutman gingen allemaal verloren. 

FC Dordrecht - FC Volendam begint vanavond om 18.45 uur. Edward Dekker doet verslag vanaf de Krommedijk.

Jong AZ - Almere City FC

De late wedstrijd is die tussen Jong AZ en Almere City FC. De Alkmaarse beloften bleven in de heenwedstrijd lang overeind tegen de toenmalige koploper, maar verloren uiteindelijk toch met 2-0.

Tekst gaat verder onder de foto

Peer Koopmeiners van Jong AZ in duel met Damon Mirani van Almere City - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Opvallend genoeg wist de ploeg van trainer Michel Vonk dit seizoen slechts één thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Dat was de spectaculaire 7-3 tegen De Graafschap. Afgelopen maandag won Jong AZ met 2-1 bij FC Den Bosch.

Het duel van vanavond begint om 21.00 uur en wordt verslagen door Erik-Jan Brinkman.

Tekst gaat verder onder het artikel

Lees ook

Uiteraard blikken we in NH Sport vooruit op de eredivisieduels AZ - ADO Den Haag en de klassieker Ajax - Feyenoord.  Verder hoor je Hovocubo-trainer Sander van Dijk die met zijn ploeg zaterdag in de Champions League het opneemt tegen de Spaanse topploeg Inter FS. 

NH Sport is er tot 23.00 uur vanavond. Presentatie: Rob Mooij en Stef Swagers.

Hovocubo is klaar voor Champions League-duel - NH Nieuws / Thomas Brood

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]