FC Volendam walst in eerste helft over hekkensluiter FC Dordrecht heen

VOLENDAM - FC Volendam heeft de ruime zeges op Jong PSV (5-1) en Jong AZ (2-6) een goed gevolg gegeven tegen hekkensluiter FC Dordrecht. In de eerste helft stond het al 4-0 voor de ploeg van Wim Jonk en na rust kwam de overwinning nauwelijks meer in gevaar: 7-1.

Volendam begon ijzersterk aan de thuiswedstrijd tegen Dordrecht. Franco Antonucci brak na vier minuten al de ban voor de Volendammers en leidde daarmee een gemakkelijke avond in. Linksback Derry John Murkin knalde Het Nieuwe Oranje namelijk niet veel later op 2-0.

FC Dordrecht werd vervolgens gevaarlijk via Nikolas Agrafiotis en Kevin Vermeulen, maar Nordin Bakker hield zijn doel schoon. Na een voorzet van Ibrahim El Kadiri kopte Samuele Mulattieri zijn derde treffer van dit seizoen achter Anthony Swolfs: 3-0. De avond van de oud-doelman van Telstar werd voor rust nog iets vervelender nadat de Inter-huurling de 4-0 scoorde.

Tekst gaat verder onder de tweet

Volendam naar ruime zege

Gianni dos Santos zette de Schapekoppen vrij snel na rust op 4-1. Zijn treffer leidde tot een periode met kleine kansjes voor de bezoekers via Robin Polley (redding Bakker) en Richie Musaba (schotje op de paal). Antonucci kreeg tussendoor nog een kansje, maar Swolfs kon deze inzet keren.

Murkin gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot na een assist van invaller Leon Maloney: 5-1. Martijn Kaars deed enkele minuten een duit in het zakje en maakte de avond voor Swolfs daarmee nog vervelender. Invaller Dean James scoorde bij zijn debuut de 7-1.

FC Volendam staat door de ruime zege op de zesde plek met vijftien punten. De ploeg van Wim Jonk speelt op 1 november de volgende wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti (51/ Vlak), B. Plat, Tol, Murkin; Deul (75/ Ben Sallam) , A. Plat, Antonucci; Doodeman (75/ James) , Mulattieri (61/ Maloney) , El Kadiri (46/ Kaars)

Opstelling FC Dordrecht: Swolfs; Polley, Aktas (46/ Bliek) , Muringen (75/ Vliet) , Bondswell; Jansen (46/ Suray), Vermeulen, Baggerman (46/ Sürmeli) ; Dos Santos, Agrafiotis, Musaba (85/ Parkes)