Ga naar Content

Goal van debutant Dean James maakt het feestje van FC Volendam compleet

VOLENDAM - Er deelde vrijdagavond ook een debutant in de feestvreugde bij FC Volendam. Dean James maakte zijn eerste minuten in het profvoetbal en luisterde dat ook nog op met een doelpunt. Vlak voor tijd scoorde hij de 7-1. 

Dean James scoort bij zijn debuut - NH Sport/Edward Dekker

"Ik ben blij dat ik heb mogen scoren", vertelt James ietwat nerveus voor de camera van NH Sport. De 20-jarige linksback was dit seizoen zes weken uit de roulatie als gevolg van een gescheurde hamstring. Tegen FC Dordrecht zat hij voor het eerst weer bij de selectie. In de 75e minuut in de ploeg voor Nick Doodeman. In de 88e minuut passeerde hij doelman Antony Swolfs van FC Dordrecht.

"Ik kreeg de bal van Leon (Maloney, red.) en ik stond helemaal vrij. Ik dacht ik doe een volley en gelukkig ging-ie erin."

"Ik dacht: ik doe een volley en gelukkig ging-ie erin"

FC Volendam-speler Dean James

Trainer Wim Jonk plaatste ondanks de royale zege toch direct een kanttekening bij het resultaat. "Als je echt kritisch bent op het spel dan waren er ontzettend veel meer mogelijkheden. Ik heb fantastische goals gezien, maar er waren ook ontzettend veel slordige fases waarn we de tegenstander terug in de wedstrijd helpen. Het gaat erom dat de jongens daar lering uit trekken." 

Dat FC Volendam in de laatste drie duels achttien doelpunten maakt, is ongetwijfeld uniek. Jonk: "Dat is prachtig. Dat hadden we ook nodig om weer mee te doen en het vertrouwen op te krikken.  Maar je moet 38 wedstrijden spelen. Je bent bezig met een goeie reeks van drie en daar moet je vier van maken." 

Volgende week zondag meldt FC Eindhoven zich om 12.15 uur aan de dijk in Volendam.

"Je bent bezig met een goeie reeks van drie en daar moet je vier van maken"

FC Volendam-trainer Wim JOnk

FC Volendam-trainer Wim Jonk vond lang niet alles goed gaan - NH Sport/Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]