Ga naar Content

FC Volendam traint deels besloten: "Niet handig als de opstelling op straat ligt"

VOLENDAM - Een opvallende koerswijziging bij FC Volendam. De selectie werkt de laatste training voor een wedstrijd voortaan grotendeels in beslotenheid af. "Als dingen te vroeg in de media komen, opent dat deuren voor andere partijen", legt trainer Wim Jonk de maatregel uit. 

FC Volendam traint deels besloten - NH Sport/Edward Dekker

Het was al langer gebruikelijk dat de technische staf van FC Volendam bij bepaalde tactische onderdelen van de training eiste dat de camera uitging. Om de tegenstander niet wijzer te maken, is er nu gekozen om het eerste uur van de training geen journalisten meer tot het stadion toe te laten. 

Opstelling

"We zijn een open club", vervolgt Jonk. "Je kunt hier de hele week komen kijken en dan spelen we ook vaak elf tegen elf. Maar de dag voor de wedstrijd willen we wel eens specifiek kleine dingetjes aanhalen. Ik vind dat die dan niet op tv moeten komen of in de krant moeten staan. Soms heb ik er niet veel moeite als de opstelling op straat ligt, maar vaak denk ik: dat is nou net even niet nodig."   

Tekst gaat verder onder de video

FC Volendam-training door het hek - Foto: NH Sport/Edward Dekker

"Je kunt hier de hele week komen kijken en dan spelen we ook vaak elf tegen elf"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam-trainer Wim Jonk over de deels besloten training - NH Sport/Edward Dekker

Murkin in de basis

Overigens deed Jonk minder geheimzinnig over het opstellen van Derry John Murkin tegen FC Dordrecht. De linksback, die vorige week als invaller zijn rentree maakte na een blessure, begint morgenavond in de basis. "Derry is een meerwaarde."

Voor de rest zijn er geen bijzonderheden te verwachten ten opzichte van de overwinning op SC Cambuur (0-1). Voorin vervangt Zakaria el Azzouzi opnieuw de geblesseerde Martijn Kaars en op het middenveld is Samir Ben Sallam de stand-in voor Franco Antonucci. Brian Plat krijgt opnieuw de voorkeur op de rechtsbackpositie boven Mo Betti. 

FC Dordrecht - FC Volendam is vrijdagavond vanaf 18.45 uur rechtstreeks te volgen op NH Radio. Verslaggever aan de Krommedijk is Edward Dekker.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]