Ga naar Content

Teruggekeerde Duin loodst Jong AZ langs FC Den Bosch in kelderkraker

DEN BOSCH - Jong AZ heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op bezoek bij FC Den Bosch (1-2). De teruggekeerde Jelle Duin bleek goud waard te zijn voor de Alkmaarders. Met een goal en een assist was hij bij beide doelpunten onmisbaar.

Foto: © Orange Pictures / Jeroen Meuwsen

De meest opvallende naam in de startopstelling was die van Jelle Duin. De aanvaller speelde voor de winterstop bij MVV, maar werd teruggehaald naar Alkmaar. Tegen FC Den Bosch speelde hij 77 minuten en liet een goede indruk achter.

Toch was het FC Den Bosch dat opvallend fris uit de startblokken kwam. De Bosschenaren kwamen via Paco van Moorsel op voorsprong. De aanvaller volleerde de bal fraai buiten bereik van doelman Mees Bakker. Langzaamaan groeide het elftal van Michel Vonk in de wedstrijd en via Evjen kwam Jong AZ op gelijke hoogte uit een lage voorzet van Duin.

Latje tik

Vlak voor rust kreeg Jong AZ via Taabouni de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar hij raakte de lat. Datzelfde lot was ook aan FC Den Bosch toebedeeld. De thuisploeg raakte zelfs twee keer de deklat. Tot twee keer toe zag Hornkamp zijn vrije trap tegen het houtwerk uiteen spatten. Vlak daarvoor zette Duin zijn ploeg echter op 1-2 na een pass van Oosting.

Afstand

Door de overwinning neemt Jong AZ afstand van FC Dordrecht en hekkensluiter FC Den Bosch. De Alkmaarders staan nu achttiende met vijftien punten. Daarmee sluit het aan bij Jong PSV en MVV, dat slechts een punt meer hebben.

Opstelling FC Den Bosch: Sikking;  Meerveld, Van Zutphen, Van der Velden (Miedema/86), Green; Felida, Klas, Van Moorsel; Postema (Van der Heijden/31, Kuipers/76), Hornkamp, Mulders.
Opstelling Jong AZ:  Bakker; Jacobs, Koopmeiners, Velthuis, Gullit (Dirks/64. Gemmel/77); Franken, Oosting, Goudmijn; Evjen (Baars/64), Duin (Allouch/77), Taabouni.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]