Ga naar Content

Jong AZ vernedert titelkandidaat De Graafschap in bizarre wedstrijd

WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond gehakt gemaakt van De Graafschap. De Alkmaarders stonden met de rust al 5-1 voor tegen de titelfavoriet uit Doetinchem en daar bleef het niet bij. Na negentig minuten voetbal stond er een stand van 7-3 op het scorebord. 

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Jong AZ, dat aantrad met spelers als Yukinara Sugawara, Hakon Evjen en Zakaria Aboukhlal in de ploeg, kwam na een kwartier spelen op een verrassende voorsprong tegen het sterke De Graafschap. Een knappe aanval van de Alkmaarse talenten werd afgerond door Mohamed Taabouni. 

Doelpuntenregen

Het bleek een aankondiging voor een zinderende eerste helft, waarin in totaal zes doelpunten vielen. Aboukhlal profiteerde van verdedigend geklungel van De Graafschap-verdediger Jordy Tutuarima, waarna Thijs Oosting een voorzet van Maxim Gullit binnenknikte (3-0). Evjen (individuele actie) en nogmaals Taabouni maakten er nog voor rust 5-0 van. 

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Dat De Graafschap, waar Mike Snoei (oud-Telstar) aan het roer staat, nog niet opgaf bij een 5-0 achterstand was een understatement. De titelfavoriet gaf veel druk naar voren en dat leidde tot een treffer van Ralf Seuntjens, die vrijwel direct daarna het veld per brancard moest verlaten na een overtreding van Tijs Velthuis. Toen Elmo Lieftink er kort na rust 5-2 van maakte, was het geloof op een goed resultaat weer helemaal terug bij de ploeg uit Doetinchem. 

Opluchting

De opluchting in Wijdewormer was dan ook groot toen Reijnders de 6-2 binnenschoot. De middenvelder van AZ trok naar binnen en verschalkte zijn oud-ploeggenoot Rody de Boer in de verre hoek. Nadat Hakon Evjen van het veld werd gestuurd met een rode kaart (twee keer geel), bracht Van Mieghem een sprankje hoop terug bij de ploeg van Snoei. Die hoop werd echter snel weer weggenomen door Aboukhlal, die vrijwel direct de 7-3 tegen de touwen liet rollen. 

Opstelling Jong AZ: Reus; Sugawara, Koopmeiners, Velthuis, Gullit; Reijnders, Taabouni, Goudmijn; Evjen, Oosting, Aboukhlal (Biberoglu/90)

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen, v/d Pavert (Van Heertum/46), Tutuarima; Dekker, Opoku (Hamdaoui/46), Lieftink (Schuurman/74); Verbeek (Mystakidis/74), Seuntjens (Konings/45), Van Mieghem

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]