Ga naar Content

LIVE NH Sport met Telstar - Heracles Almelo en Willem II - Jong AZ

Een zware kluif vanavond voor Telstar. De Velsenaren krijgen in eigen stadion titelkandidaat Heracles Almelo op visite. Jong AZ wacht eveneens een flinke opgave. De sterk gestarte ploeg van trainer Maarten Martens speelt in Tilburg tegen Willem II. Beide wedstrijden zijn vanaf 19.00 uur rechtstreeks op de radio te volgen bij NH Sport.

Telstar-stadion - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

De laatste keer dat Telstar op Sportpark Schoonenberg in competitiewedstrijd tegen Heracles voetbalde was op 28 januari 2005. Johan Pater en Leon Kantelberg hielpen de thuisploeg aan een 2-0 voorsprong die in de laatste tien minuten teniet werd gedaan door Thijs Sluijter en Kwame Quansah (2-2). Twee jaar later schakelden de Almeloërs Telstar uit in het KNVB-bekertoernooi door met 2-1 te winnen. 

Zeperd

Het verrassend uit de eredivisie gedegradeerde Heracles bezet met dertien punten uit zes wedstrijden de vierde plek in de eerste divisie. Opvallend is de zeperd van de ploeg van trainer John Lammers tegen Jong Ajax. In Amsterdam werd elf dagen geleden met liefst 4-0 verloren. 

Telstar, dat het zonder de geblesseerder Anwar Bensabouh moet stellen, heeft na de zege diep in blessuretijd op Almere City FC (0-1) zeven punten en staat veertiende. De aftrap is om 20.00 uur. Het commentaar krijg je van Frank van der Meijden

Willem II - Jong AZ

Ook bij onze tweede wedstrijd is een degradant uit de eredivisie de tegenstander. Net als bij Heracles heeft Willem II de doelstelling om binnen één jaar terug te keren op het hoogste niveau. De start van de Tilburgers is nog wat stroef, want na zes potjes voetbal zijn er pas negen punten binnen. Eén van de twee zeges boekte Willem II thuis tegen Telstar (2-1) maar erg makkelijk ging dat toen niet.

Bij Willem II ontbreekt Erik Schouten. De Noord-Hollander kreeg vorige week tegen PEC Zwolle (2-2) de rode kaart en is door de KNVB voor één duel geschorst.

Erik Schouten na zijn rode kaart tegen PEC Zwolle - Foto: Pro Shots / Toin Damen

Martens kan geen beroep doen op Yusuf Barasi die gisteravond een basisplek in AZ 1 kreeg in de Conference League-wedstrijd tegen FC Vaduz. De Alkmaarse beloften zijn het seizoen uitstekend begonnen en verloren vorige week slechts nipt (2-3) van het ongeslagen PEC Zwolle. Of Jong AZ ook Willem II aan het wankelen krijgt, hoor je van verslaggever Erik-Jan Brinkman.

MVV Maastricht - Jong Ajax

Uiteraard houden we je in NH Sport op de hoogte van alle andere tussenstanden, waaronder die bij MVV Maastricht - Jong Ajax. De Amsterdamse beloften missen vanavond Sontje Hansen. De aanvaller is voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hansen kreeg tegen NAC Breda (3-1) een kwartier voor tijd de rode kaart. 

NH Sport is er van 19.00 - 22.00 uur. Presentatie: Edward Dekker

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52