Ga naar Content

Jong Ajax bezorgt Heracles fikse nederlaag, ook winst voor Jong AZ tegen FC Dordrecht

Het beloftenteam van Ajax heeft Heracles Almelo een slechte avond bezorgd. Het werd op een goed gevuld sportpark De Toekomst liefst 4-0. Ook Jong AZ won vanavond. De Alkmaarse talenten waren met 3-1 te sterk voor FC Dordrecht. 

Francisco Conceicao en Lorenzo Lucca (r) vieren een goal van Jong Ajax - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Het uit de eredivisie gedegradeerde Heracles verloor nog geen enkele competitiewedstrijd, maar in Amsterdam bleek al snel dat er geen eer te behalen was. Al duurde het tot de 45e minuut, voordat Lorenzo Lucca met het nodige fortuin de score opende.

De van Pisa gehuurde spits verdubbelde de score in de 57e minuut met een schot in de korte hoek. Na fraai voorbereidend werk van invaller Amourricho Van Axel  Dongen besliste Donny Warmerdam de wedstrijd een kwartier voor tijd. Om nog wat extra zout in de wonden te strooien, maakte Warmerdam er daarna nog eentje. 

Jong Ajax herstelde zich daarmee van de 4-0 nederlaag die het vorige week zondag bij ADO Den Haag leed. De ploeg van trainer John Heitinga klimt naar de tiende plaats op de ranglijst. 

Opstelling Ajax: De Graaff; Regeer, Warmerdam (Delgado/85), Pierie, Baas (Jermoumi/66); Fitz-Jim, Rasmussen, Hlynsson; Conceicao (Van Axel Dongen/46), Lucca (Aertssen/64) en Hansen (Sarfo/78)

De Jong AZ-spelers Finn Stam (m) en Mischa Engel (r) in duel met Pepijn Doesburg - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Jong AZ kwam in Wijdewormer nog wel met 0-1 achter tegen FC Dordrecht, maar raakte niet van de leg. De ploeg van trainer Maarten Martens repareerde direct na rust de schade en zette een 3-1 eindstand op het bord. 

Samuele Longo opende in de 5e minuut de score. In de 51e minuut leek Iman Griffith de stand gelijk te trekken, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Een minuut later haalde Damienson Reverson alsnog doeltreffend uit. Vervolgens kopte Misha Engel Jong AZ naar een voorsprong, waarna Soulyman Allouch uit een counter de 3-1 maakte.

Jong AZ kent een sterke start van het seizoen. Met twaalf punten uit vijf wedstrijden staat de ploeg op de derde plaats. Komende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma.

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers (Pynadath/46), Postma, Stam, Engel; Twisk, Griffith, Schouten (Dekkers/39); Kewal (Addai/59), Reverson (Koster/80) en Allouch (Kwakman/83)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52