Ga naar Content

Ajax Vrouwen veel te laat bij fotomoment: aanvoerder Sherida Spitse gephotoshopt

De eredivisie moet nog beginnen, maar Ajax Vrouwen zijn nu al ongelukkig aan het seizoen begonnen. Bij de symbolische aftrap van het nieuwe seizoen gingen de aanvoerders van alle eredivisieteams op de foto met de schaal, maar Ajax ontbrak. Ruim drie kwartier later kwam de Ajax-delegatie opdraven, waardoor aanvoerder Sherida Spitse later erin wordt gephotoshopt.

Aanvoerders van eredivisie vrouwenteams op de foto met kampioensschaal - Foto: Martijn Kramer

De vrouwen van Ajax ontbraken vanmiddag op de elftalfoto. Vanwege een lunch en bespreking kwamen de Amsterdammers 45 minuten te laat aan in de Zeisterbossen. Spitse ging vervolgens alleen op de foto en zal later digitaal in de foto worden verwerkt.

De vrouwenploeg van Ajax is ongelukkig aan het seizoen begonnen. Gisteren verloren ze de strijd om de Supercup met 3-2 van FC Twente. Daardoor ging de eerste prijs van het seizoen naar de ploeg uit Enschede. "Van beide kanten was het geen beste wedstrijd. We moeten leren om meer controle te krijgen over een wedstrijd", zegt Sherida Spitse. "Inmiddels hebben we alles geanalyseerd en weten we wat er beter moet." Spitse denkt dat haar ploeg gedurende het seizoen de rug kan rechten, maar wil nog geen doelstelling uitspreken.

Tekst loopt door onder de video.

Ajax-aanvoerder Sherida Spitse blikt vooruit op het komende seizoen - NH Nieuws

Het vrouwenvoetbal heeft een drukke periode voor de boeg. De afgelopen week werd er door de Oranje Leeuwinnen geoefend tegen Schotland en was er de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Komend weekend begint de eredivisie en na de competitie staat het WK voor de deur. Spitse maakt zich voorlopig  weinig zorgen over haar fitheid en kijkt uit naar het komende seizoen. 

Tekst loopt door onder de video.

Sherida Spitse hoopt kampioen te worden met Ajax - NH Nieuws

Ajax speelt vrijdag thuis tegen Fortuna Sittard. Telstar reist af naar Den Haag en VV Alkmaar ontvangt regerend landskampioen FC Twente.

Later deze week komen de vrouwenteams van VV Alkmaar en Telstar op nhsport.nl aan het woord. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52