Ga naar Content

Andries Jonker weet zich met Oranjevrouwen te plaatsen voor WK

Bondscoach Andries Jonker heeft het cruciale WK-kwalificatie duel tegen IJsland met 1-0 gewonnen. Hierdoor is Nederland zeker van het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Tegenstander IJsland moet nu aan de bak in de play-offs.

Trainer Andries Jonker langs de lijn bij Oranje - Foto: Orange Pictures

Heer en meester

De Oranjevrouwen moesten het stellen zonder de zieke Lineth Beerensteyn. In het eerste kwartier was er weinig te beleven en was het tempo behoorlijk traag. Wel werd duidelijk dat Oranje de betere ploeg was.

In de 25e minuut poeierde Daniëlle van de Donk op de lat en werd de ploeg van de Amsterdamse trainer Andries Jonker sterker en sterker. In de eerste helft raakte de ploeg van Jonker nog twee keer de lat, maar tot goals kwam het niet.

In totaal schoot Oranje in de eerste helft achttien keer op doel. IJsland deed dat slechts één keer in de eerste 45 minuten van de wedstrijd.

De bal gaat net niet over de lijn in de wedstrijd tussen Oranje en IJsland - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Vrolijk verder

Na rust bleef Oranje drukken en kreeg het kansen. Uit het niets werd IJsland levensgevaarlijk en had Jonsdottír de bal voor het intikken. Ze raakte de bal niet goed waardoor het voor Oranje goed afliep. 

De Oranje Leeuwinnen bleven kansen creëren, maar na 90 minuten voetbal stond nog steeds de brilstand op het scorebord. Er kwamen vier minuten blessuretijd bij. In de  laatste minuut van de wedstrijd was het eindelijk raak. Invaller Brugts maakte de winnende.

 

"Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar je moet er op een gegeven moment wel één goal maken"

bondscoach andries jonker

"Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar je moet er op een gegeven moment wel één goal maken", was het commentaar van Jonker na afloop. 

Opstelling Oranje: Van Domselaar; Casparij, Janssen, Van der Gragt, Wilms; Spitse (Egurrola/77), Van de Donk (Kalma/66), Groenen; Roord (Leuchter/77), Miedema, Jansen (Brugts/66)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52