Ajax Vrouwen grijpt naast eerste prijs van het seizoen

Voor het eerst sinds 2010 werd er in het vrouwenvoetbal  weerg gespeeld om de Supercup. Bekerwinaar Ajax nam het vanmiddag in Enschede op tegen landskampioen FC Twente. Na een gelijkopgaande strijd moest Ajax zijn meerdere erkennen in FC Twente: 3-2.

Super cup in het vrouwenvoetbal tussen FC Twente en Ajax - Foto: Pro Shots / Remko Kool

Net zoals eerder dit weekend bij de mannen (Jong) Ajax en startte ook deze wedstrijd met een minuut stilte vanwege het overlijden van Piet Schrijvers. Na dit eerbetoon moest Ajax na geklungel in de achterhoede al snel een treffer incasseren. Verdedigster Lisa Doorn wist een voorzet niet goed te verwerken, waardoor FC Twente-aanvalster Fenna Kalma van dichtbij de 1-0 tegen de touwen kon schieten.

FC Twente reeg vervolgens een aantal gevaarlijke momenten aaneen. Ajax bleek kwetsbaar in de omschakeling. Toch wisten de Amsterdammers het tij te keren. Door miscommunicatie in het hart van de Enschedese defensie kwam de bal voor de voeten van Romée Leuchter. De vleugelaanvalster strafte de fout koelbloedig af. Na de 1-1 werd het een gelijkopgaande strijd. Beide ploegen creëerden grote kansen, maar doelpunten vielen er voor de rust niet meer.

Snelle achterstand

Na de thee waren het opnieuw de Tukkers die uit de startblokken schoten. Al binnen een minuut lag de bal al achter Ajax-doelvrouw Lize Kop. Het Amsterdamse antwoord liet niet lang op zich wachten: Ashleigh Weerden knalde de bal van buiten het strafschopgebied in de rechteronderhoek (2-2).

De wedstrijd leek op een strafschoppenserie te gaan uitdraaien, totdat Marisa Olislagers in de 84e minuut keihard toesloeg met een hard afstandsschot. Invaller Tiny Hoekstra miste in de blessuretijd dé kans voor Ajax om vanaf zes de 3-3 binnen te tikken.

Volgende week beginnen de vrouwen aan de nieuwe competitie met de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Opstelling Ajax: Kop; Kardinaal (Van der Most/84), De Sanders, Doorn, Verhoeve; Spitse, Pelova, Sebajo (Noordam/68); Grant, Leuchter (Hoekstra/77) en Weerden (Tromp/84)