Ajax Vrouwen winnen wel bekerfinale van PSV

Wat de mannen van Ajax nalieten, hebben de vrouwen wel geflikt. De Amsterdamse vrouwen pakten vanmiddag ten koste van PSV de KNVB-beker. In de Nijmeegse Goffert won Ajax met 2-1.

Nadine Noordam scoort voor Ajax - Foto: Broer van den Boom

In een aantrekkelijke eerste helft kregen de Ajax Vrouwen de meeste kansen. Vaak stond Lisan Alkemade van PSV in de weg, alleen had de doelvrouw in de 36e minuut geen antwoord op de inzet van Nadine Noordam.

Romée Leuchter

In de tweede helft kwam PSV weer langszij. De Deense aanvaller Amalie Thestrup tikte een voorzet van de rechterkant binnen. Een paar minuten daarna liet Ajax alweer van zich horen. Romée Leuchter kopte de nummer twee van de competitie weer op voorsprong, 2-1. En dat bleek voldoende voor de winst.

Vijfde dennenappel

Ajax-directeur Edwin van de Sar reikt de dennenappel uit aan de speelsters van zijn club. En dit betekende de vijfde bekerwinst in de tienjarige historie.