Jong AZ verliest doelpuntrijke kraker en Jong Ajax toont veerkracht

Wisselende resultaten van de beloftenteams van AZ en Ajax. De Alkmaarders verloren maandagavond van koploper PEC Zwolle in eigen huis met 2-3. Jong Ajax deed wel goede zoeken op De Toekomst. Na een achterstand wonnen de talenten van John Heitinga met 3-1 van NAC Breda.

Selmoment uit Jong AZ - PEC Zwolle - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Met veel zelfvertrouwen begon Jong AZ aan de kraker tegen PEC Zwolle. De Blauwvingers zijn de koplopers in de eerste divisie en Jong AZ draait al weken bovenin mee. Op het trainingscomplex in Wijdewormer gebeurde er veel. Niet alleen vijf goals, maar ook een gemiste penalty van PEC-aanvoerder Bram van Polen.

Neefje van Max Huiberts

Door een eigen doelpunt van Finn Stam kwamen de Alkmaarse talenten op achterstand. Toch herstelde Jong AZ zich knap. Via Yusuf Barasi en Iman Griffith nam de ploeg van Maarten Martens de leiding. Toch was het de degradant uit de eredivisie die aan het langste eind trok. Zo'n twintig minuten voor tijd scoorde Dean Huibert voor PEC. Het neefje van AZ's technisch directeur Max Huiberts bepaalde zo de 2-3 eindstand.

Door het verlies zakt Jong AZ naar de vijfde plaats. Vrijdag gaan de Alkmaarse beloften naar Tilburg voor de confrontatie met Willem II.

Basisopstelling Jong AZ: Westerveld; Lathouwers, Goes, Stam, Engel; Koopmeiners, Buurmeester, De Jong; Griffith, Barasi, Allouch

Jong Ajax - NAC - Foto: Orange Pictures

Jong Ajax won door doelpunten van Kik Pierie, Gabriel Misehouy en Giovanni van NAC. Dat was wel opvallend, omdat de jonge Amsterdammers er weinig van bakten in de eerste helft. De bezoekers uit Brabant stonden bij rust dan ook verdiend voor met 1-0.

Rode kaart

Na het kwartiertje pauze stapte er een heel ander Jong Ajax het veld op. Dat resulteerde in goed voetbal en drie treffers. Wel kreeg Sontje Hansen nog een directe rode kaart na een opstootje. Ook NAC-speler Sabir Agougil mocht inrukken bij deze onvriendelijke situatie. Door de 3-1 winst stijgen de beloften van Ajax naar de zevende plek op de ranglijst. Vrijdag maken de Amsterdammers de verre reis naar Maastricht voor de wedstrijd met MVV.

Basisopstelling Jong Ajax: Kremers; Aertssen, Warmerdam, Pierie, Jermoumi; Delgado, Fitz-Jim, Misehouy; Hansen, Rasmussen en Van Axel Dongen