Start van hoofdcontent

HUIZEN

nl

Dreiging na explosie onverminderd: Huizer woningen blijven nog maand vergrendeld

21 juli 2022, 18.14 uur · Aangepast 21 juli 2022, 18.32 uur · Door Daphne Adrichem

De twee woningen aan de Huizer straat Roef die al meer dan twee weken doelwit zijn van bedreigingen, blijven nog zeker 28 dagen vergrendeld. Dat hebben burgemeester Niek Meijer, de politie en justitie besloten. De dreiging zou 'onverminderd' zijn, zo zegt de burgemeester. Anderhalve week geleden ging er nog een explosief af.  

Foto: Inter Visual Studio

Justitie vermoedt dat de dreiging voor de bewoners van deze twee woningen het gevolg zijn van een conflict uit het criminele drugsmilieu. Er zou nog steeds het een en ander spelen. 

Ruim twee weken geleden werden de twee huizen plots afgegrendeld door de burgemeesters, de bewoners wonen nu ergens anders. Het nieuws van de sluiting en de dreiging kwam als een grote verrassing voor de buurt. 

"Vanuit mijn zorg voor de bewoners van de woningen en voor omwonenden voel ik mij genoodzaakt de sluiting te verlengen"

Burgemeester niek meijer

Burgemeester Meijer gaf vandaag voor het eerst uitgebreid een reactie op de situatie: "Vanuit mijn zorg voor de bewoners van de woningen en voor omwonenden voel ik mij genoodzaakt om het besluit tot sluiting van beide woningen opnieuw te verlengen. En dat besluit neem ik zelfs voor een langere periode, namelijk een sluiting van 28 dagen. Dat geeft duidelijkheid aan de bewoners en draagt bij aan rust in de buurt.'

Impact

De dreiging op de twee huizen in Huizen heeft niet alleen impact op de bewoners, maar ook op de buurtbewoners. Meijer laat weten dat hij zich dit maar al te goed realiseert:  "U kunt ervan verzekerd zijn dat ik mij voortdurend door politie en OM op de hoogte laat stellen van ontwikkelingen die van belang zijn voor de besluiten die ik vanuit mijn bevoegdheden als burgemeesters neem. Dat betekent ook dat ik de sluitingsbevelen zal opheffen zodra het kan."

De veiligheidsmaatregelen zijn na de eerste dag van de explosie in één van de woningen, op 10 juli, naast onzichtbaar ook meer geïntensiveerd. Sinds deze dag is er ook meer cameratoezicht, dat direct wordt bekeken. Voorlopig zal dit ook zo blijven.

Bovendien geldt er nog steeds een gebiedsverbod voor de bewoner van de woning waar de explosie plaatsvond, dit uit veiligheidsoverwegingen.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]