Ga naar Content

Explosie bij woning heeft volgens gemeente Huizen te maken met drugsmilieu

De gemeente Huizen heeft sterke aanwijzingen dat de explosie van vannacht, die een woning aan de Roef compleet vernielde, te maken heeft met een ruzie binnen het drugsmilieu. De veiligheidsmaatregelen in de buurt zijn door de gemeente versterkt.

De Roef in Huizen is afgezet - Foto: Inter Visual Studio

Dat blijkt uit een update van de gemeente. Op welke manier de beveiliging precies is versterkt kan de gemeente niet zeggen. Wel dat het om zicht- en onzichtbare maatregelen gaat. Ook is het cameratoezicht in de wijk toegenomen en heeft de bewoner van de woning een gebiedsverbod gekregen. Het zou alleen om de vrouw gaan en niet om de man, die volgens buurtbewoners vooral in het buitenland verblijft. 

Explosie

Vannacht was er een enorme explosie in de woning op nummer drie aan de Roef. Deze woning was, samen met nummer zes, eerder deze week gesloten door de gemeente vanwege ernstige dreiging. Niemand raakte gewond.

Vanwege de arrestatie van een verdachte, een 42-jarige man uit Den Haag, besloot de gemeente de beveiliging in de straat te verminderen. Enkele dagen later volgde de explosie. Beide woningen blijven voorlopig nog gesloten.

De schrik zit er goed in bij de buurt. "Eerst is van de week een waarschuwing geweest", vertelde een mevrouw uit de buurt aan NH Nieuws. "En nu hebben ze 'm echt gegooid."

Bijeenkomst

De gemeente en de politie hebben zondagavond een bijeenkomst gehouden in de Thomaskerk. Zo'n 150 bewoners waren hierbij aanwezig om te horen over de stand van zaken in de Roef. Volgens burgemeester Niek Meijer zijn het 'intense gesprekken' geweest met de omwonenden. 

Wat er precies besproken is, is onduidelijk. Eigenlijk wilde niemand na afloop van de bijna twee uur durende sessie iets loslaten over wat er gezegd was in de Huizer kerk, ook de twee aanwezige wethouders wilden er niets over kwijt. Waarom er niets gezegd kon worden, bleef eveneens onduidelijk.

Overschreden fatsoensnormen

Nadat de burgemeester met bewoners had nagesproken, kwam hij naar buiten toe. Hij deed maar één uitspraak en die luidde dat de buurtbewoners van de Roef de continu aanwezige pers meer dan zat zijn. Ongevraagde personen in de straat die overal en nergens foto's van maken, beelden schieten en interviews willen, 'overschrijden de fatsoensnormen', zoals hij zei.

Antwoorden op vragen van de aanwezige pers bleven uit, de pers was nadrukkelijk niet welkom. Dat stond in de verspreide brief. Ondanks herhaaldelijke verzoeken kwam er geen reactie. Zo blijft de vraag bijvoorbeeld openstaan of het na de arrestatie van donderdag wel veilig was in de buurt. Meijer beweerde dat namelijk vrijdag tijdens een eerdere bewonersbijeenkomst in dezelfde Thomaskerk. 

Voor dit soort vragen was het nu niet de tijd, zo luidde de uitleg van gemeentewoordvoerders en politie. De gemeente bepaalt namelijk zelf het moment waarop zij lastige vragen wil beantwoorden. Intussen was Meijer al rustig weggefietst. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.