Ga naar Content

Beveiliging in buurt Huizen afgeschaald, woningen blijven wel gesloten

De beveiliging rondom de twee afgesloten woningen op de Roef in Huizen is afgeschaald.  Het 'dreigingsbeeld' is volgens de gemeente verminderd en dus is de speciale bewakingseenheid niet meer nodig. Waarom de dreiging in eerste instantie zo groot was, is niet bekend gemaakt.

Foto: Inter Visual Studio

Volgens de gemeente zijn er momenteel nog wel altijd extra veiligheidsmaatregelen rondom de woningen. Die zijn alleen minder zichtbaar op straat. De politie kan nog niet toezeggen dat de zwaar bewapende agenten niet meer aanwezig zullen zijn in de wijk. Wel zullen ze extra surveilleren in de buurt de komende tijd.

De twee woningen die zijn afgesloten blijven dicht tot zeker volgende week woensdag. Waarom ze tijdelijk dicht moesten is nog altijd niet duidelijk. De politie en de gemeente konden alleen melden dat er risico's zouden zijn voor bewoners en omwonenden.

Onrust

Eergisteren ontstond de nodige onrust in de buurt toen de twee woningen werden gesloten. "Ik heb nog nooit zoveel politie bij elkaar gezien", vertelde een buurtbewoner eerder aan NH Nieuws.

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]