Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

LIVE NH Sport: Helmond Sport - FC Volendam en Telstar - VVV Venlo

3 december 2021, 09.15 uur · Aangepast 3 december 2021, 09.33 uur · Door Edward Dekker

FC Volendam hoopt de ongeslagen serie van vijftien opeenvolgende competitiewedstrijden zonder verlies vanavond bij Helmond Sport een vervolg te geven. Telstar snakt naar een zege, maar of dat thuis tegen VVV-Venlo gaat lukken? NH Sport doet vanaf 19.00 uur rechtstreeks verslag van beide wedstrijden op NH Radio.

Stadion Helmond Sport - Pro Shots / Thomas Bakker

FC Volendam staat er met nog drie duels tot de winterstop goed voor. De ploeg van trainer Wim Jonk is koploper met een voorsprong van drie punten op Excelsior en een marge van vijf punten op FC Emmen. Aan het einde van het seizoen promoveren de bovenste twee clubs naar de eredivisie. Met Helmond Sport (uit), Jong PSV (thuis) en Almere City FC (uit) moet het voor de Volendammers mogelijk zijn als winterkampioen de eerste seizoenshelft af te sluiten.

De cijfers van Helmond Sport zijn veel minder florissant. Sinds 10 oktober werd er niet meer gewonnen en de zeventiende plek op de ranglijst is daar automatisch het gevolg van. 

Close game

Toch is het voor de mannen van trainer Wim Jonk uitkijken geblazen.  De wedstrijden op sportpark De Braak worden vrijwel nooit gemakkelijk gewonnen. In 2018 werd het een keer 1-4, maar verder was het eigenlijk altijd een close game. Vorig seizoen bezorgde invaller Nick Doodeman met een doelpunt in de laatste minuut zijn ploeg een minimale 1-0 overwinning.

De aftrap is om 20.00 uur. Frank van der Meijden is de verslaggever in Helmond.

Tekst gaat verder onder de artikelen. 

Waar de stemming in Volendam opperbest is, kent Telstar een moeizame eerste helft van het seizoen. Behalve tegen VVV-Venlo spelen de Velsenaren dit kalenderjaar nog tegen FC Eindhoven (uit) en Jong PSV (thuis). Het extraatje is de de KNVB-bekerwedstrijd van 14 december tegen Spakenburg. 

De tegenstander van vanavond, VVV-Venlo, voetbalde vorig seizoen nog in de eredivisie onder leiding van trainer Hans de Koning. De Langedijker werd tussentijds ontslagen, maar degradatie kon niet worden voorkomen. Onder leiding van de nieuwe man, Jos Luhakay, gaat het zeker niet beter. Met de veertiende plaats staat VVV slechts twee plaatsen boven Telstar. Bij een zege gaan de Witte Leeuwen zelfs over VVV heen. 

Telstar - VVV-Venlo begint eveneens om 20.00 uur en je commentator in Velsen-Zuid is Erik-Jan Brinkman. NH Sport begint om 19.00 uur. Presentatie: Stef Swagers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]