Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Telstar neemt een puntje mee uit Oss

26 november 2021, 22.04 uur · Aangepast 26 november 2021, 22.14 uur · Door Stef Swagers

Door een doelpunt van Cas Dijkstra heeft Telstar gelijkgespeeld tegen TOP Oss. De Witte Leeuwen stonden halverwege op achterstand, maar rechtten in de tweede helft de rug: 1-1. Het is pas het tweede punt voor Telstar deze maand.

Cas Dijkstra maakte het enige Telstar-doelpunt in Oss - Pro Shots / Peter van Gogh

Telstar, dat opnieuw in een 4-3-3-formatie speelde, had het moeilijk met de nummer negentien van de ranglijst. De thuisploeg was de betere ploeg, maar tot grote kansen leidde dat ook weer niet. Na een kwartiertje kwamen de Velsenaren beter in de wedstrijd.

Ondanks het feit dat Telstar meer grip kreeg, werd het wel 1-0 in de 29e minuut. Uitblinker Jearl Margaritha kreeg de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en passeerde met een diagonaal schot doelman Abdel el Ouazzane. De keeper kreeg de voorkeur boven Trevor Doornbusch.

Sterk uit de kleedkamer

Andries Jonker greep halverwege in en haalde Yassine Zakir en Gyliano van Velzen naar de kant. Zij werden vervangen door Yael Liesdek en Ozan Kökcü. Het bleek een goede zet van de trainer, want Kökcü was vijf minuten later betrokken bij de gelijkmaker. Hij legde terug op Dijkstra, die vanaf randje zestien scoorde met een mooie boogbal.

Beide ploegen konden wel drie punten gebruiken, maar ze leken ook allebei tevreden met een punt. Ondanks enkele mogelijkheden bleef het dan ook bij 1-1. Telstar blijft zestiende staan met achttien punten uit zeventien duels. TOP Oss heeft alleen FC Dordrecht onder zich.

Opstelling Telstar: El Ouazzane; Zakir (Liesdek/46), Tugarinov, Aktas, Berenstein; Dijkstra (Smit/71), Van Wetten (Vlijter/78); Van Velzen (Kökcü/46), Plet, Fernandes

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]