Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Exit trainer Hans de Koning bij VVV-Venlo

16 maart 2021, 11.07 uur ยท Aangepast 16 maart 2021, 11.32 uur ยท Door Edward Dekker

VENLO - Het trainersavontuur van Hans de Koning bij VVV-Venlo is voortijdig beëindigd. Dinsdagochtend bevestigde de eredivisionist het ontslag van de trainer uit Broek op Langedijk. De slechte resultaten van de laatste weken waren voor de club de reden om dit besluit te nemen. 

Hans de Koning in gesprek met Pascal Jansen - Pro Shots / Thomas Bakker

Enkele weken geleden werd al duidelijk dat VVV-Venlo en De Koning na afloop van dit seizoen uit elkaar zouden gaan. Na de zevende nederlaag op een rij in de competitie en de recente uitschakeling in de halve finale van de KNVB-beker viel het doek voor De Koning. In de eredivisie staan de Limburgers nog net op een veilige plek. Het verschil met Willem II, dat een play-off-positie bezet, bedraagt één punt.

Ruim drie weken geleden gaf de oud-trainer van onder meer FC Volendam in gesprek met NH Sport aan dat hij het in Venlo goed naar zijn zin had. 

Tekst gaat verder onder de video

Hans de Koning over de halve finale van de beker met VVV - NH Nieuws

De Koning nam in de winterstop van het vorig seizoen het roer bij VVV-Venlo over van de ontslagen Robert Maaskant. Vorige zomer maakte de club op ludieke wijze op Koningsdag bekend dat het contract met de 60-jarige trainer was verlengd.

Tekst gaat verder onder de tweet

VVV-Venlo heeft nog niet bekend gemaakt wie er komende zondag tegen PEC Zwolle op de bank zit. De naam van Jos Luhukay wordt veelvuldig als nieuwe trainer genoemd.  

๐Ÿ’ฌ Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]