Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Uitgeputte Telstar-rechtsback Yassine Zakir snakt naar winterstop

2 december 2021, 17.09 uur · Aangepast 3 december 2021, 16.02 uur · Door Erik-Jan Brinkman & Stephan Brandhorst

Nog drie wedstrijden dit kalenderjaar en dan is het winterstop. Voor Yassine Zakir is dat nog drie keer flink doorbijten. De rechtsback van Telstar loopt inmiddels op zijn laatste benen en snakt naar rust. "Ik heb meer gespeeld dan ik heb verwacht."

Yassine Zakir heeft vermoeidheid in de benen - NH Sport / Stephan Brandhorst

Telstar wil heel graag, maar de realiteit is dat de Witte Leeuwen bijna het hele seizoen al onderin het rechterrijtje bivakkeren. Morgenavond neemt de nummer zestien van de ranglijst het thuis op tegen VVV-Venlo.

Quote

"De vakantie staat gelukkig voor de deur"

Telstar-speler Yassine Zakir

VVV doet het ook niet goed met een veertiende plek, terwijl de ploeg vorig seizoen nog in de eredivisie speelde. "Met prima spelers doen ze het teleurstellend", zegt Jonker over de aankomende tegenstander.

Tekst loopt door onder de video

Andries Jonker over degradant VVV-Venlo - NH Sport / Stephan Brandhorst

Systeem

De laatste weken is er veel te doen om het systeem dat Jonker hanteert. De oefenmeester liet zijn ploeg vooral in een 5-3-2 systeem spelen, maar de laatste drie wedstrijden is Telstar overgeschakeld naar het 4-3-3 systeem. Voor de wedstrijd tegen VVV houdt Jonker de kaarten nog tegen de borst. "Er zijn twee ploegen in Europa die altijd in hetzelfde systeem kunnen spelen." 

Tekst loopt door onder de video.

Gaat Telstar 4-3-3 of 5-3-2 spelen? - NH Sport / Stephan Brandhorst

Fitheid

Tegen de Venlonaren kan Jonker geen beroep doen op Ronald Koeman Jr. De keeper revalideert nog van zijn knie-operatie. Ook Tom Overtoom en de langdurig geblesseerde Anwar Bensabouh zijn niet inzetbaar. Rashaan Fernandes ontbrak op de afsluitende training vanwege ziekte.

Telstar tegen VVV begint morgenavond om 20.00 uur en is live te volgen op NH Radio, net als Helmond Sport - FC Volendam. De sportuitzending begint om 19.00 uur.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]