Ga naar Content

LIVE NH Sport: Telstar - Jong Ajax en FC Volendam - Jong AZ

Twee derby's op de slotdag van de competitie in de eerste divisie. Telstar sluit het seizoen in Velsen-Zuid af tegen Jong Ajax, terwijl FC Volendam in eigen huis Jong AZ op bezoek krijgt. Beide duels zijn rechtstreeks te volgen in een extra radio-uitzending van NH Sport.

Telstar-stadion - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Mister Telstar

Voor Mister Telstar Frank Korpershoek wordt het na vijftien seizoenen zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Witte Leeuwen. Spijtig genoeg gebeurt dat zonder publiek. Trainer Andries Jonker hoopt dat zijn ploeg de 36-jarige routinier als afscheid een overwinning kan schenken. Het is al even geleden dat Telstar een wedstrijd won: na de  3-1 zege op Roda JC op 19 maart volgden vier nederlagen en vier gelijke spelen.

19 maart

Toevallig won Jong Ajax óók op 19 maart voor het laatst een competitiewedstrijd. Destijds klopten de jonkies uit Amsterdam MVV Maastricht met 4-3. Beide ploegen zouden bij een overwinning in de eindstand een aantal plekken kunnen stijgen. Telstar staat nu dertiende; Jong Ajax is de nummer zeventien van de ranglijst. 

De aftrap bij Telstar - Jong Ajax is om 20.00 uur. Je kunt het duel live volgen met commentaar van Frank van der Meijden

Tekst gaat verder onder het artikel

Lees ook

FC Volendam - Jong AZ

Elders in de provincie treffen de andere twee Noord-Hollandse eerste divisieploegen elkaar. FC Volendam is zeker van de play-offs, alleen is nog niet beslist wie de tegenstander wordt.

Wat gisteren wel duidelijk werd, is dat het duel tegen Jong AZ volledig in het teken staat van de wedstrijd van komende zaterdag. Trainer Wim Jonk zal zeker spelers sparen en anderen juist minuten willen gunnen. Verder moeten Derry John Murkin en Samir Ben Sallam oppassen: zij staan op scherp en zijn bij een gele kaart geschorst. De kaarten vervallen na het duel tegen Jong AZ.

Tekst gaat verder onder de artikelen

Lees ook

Michel Vonk

Bij Jong AZ neemt trainer Michel Vonk na drie seizoenen afscheid. Zijn ploeg wist de laatste twee duels tegen Roda JC (0-1) en Excelsior (2-1) winnend af te sluiten. Aan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam bewaart Vonk minder goede herinneringen. Mede dankzij een ontketende Nick Doodeman won FC Volendam afgelopen najaar in Wijdewormer met 6-2 van Jong AZ.

FC Volendam - Jong AZ begint om 20.00 uur. Edward Dekker is de verslaggever. De radio-uitzending van NH Sport start een uurtje eerder. Presentatie: Rob Mooij en Stef Swagers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]