Telstar buigt achterstand om tegen Roda JC en weet weer wat winnen is

VELSEN-ZUID - Telstar heeft voor het eerst sinds 16 januari (1-4 tegen TOP Oss) weer een wedstrijd gewonnen. De Velsenaren vochten zich knap terug dankzij goals van Cas Dijkstra, Glynor Plet en Ozan Kökcü en waren met 3-1 te sterk voor Roda JC.

Bij Telstar was aanvoerder Frank Korpershoek nog niet voldoende hersteld van zijn blessure om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Trainer Andries Jonker trad daardoor met dezelfde namen aan als vorige week tegen De Graafschap (1-2 verlies). Bij Roda JC ontbrak Castricummer Kees Luijckx vanwege een coronabesmetting. Voor Fabian Serrarens was het een weerzien met zijn oude club.

Oude bekende

Telstar kwam goed uit de startblokken. Via Glynor Plet kreeg de thuisploeg na vijf minuten een grote kans, maar de spits schoot de bal uit de lucht recht in de handen van doelman Hoekstra. In de zevende minuut lag de bal er aan de andere kant wel in. Serrarens, die twee jaar in het shirt van Telstar speelde, deed zijn oude club pijn met de openingstreffer namens Roda JC.

Tom Overtoom schoot even later rakelings naast. Vervolgens hielden beide ploegen elkaar gedurende de eerste helft behoorlijk in evenwicht. Een kopbal van Falkenburg ging nog over het doel van Schendelaar. Vlak voor rust zette Cas Dijkstra, die vorige week tegen De Graafschap zijn eerste profgoal maakte, Telstar op gelijke hoogte met een rake kopbal: 1-1.

Na rust waren Telstar en Roda JC behoorlijk aan elkaar gewaagd. Op Sportpark Schoonenberg vielen weinig doelkansen te noteren voor beide ploegen. In de 70ste minuut kopte Glynor Plet de Velsenaren overtuigend naar een 2-1 voorsprong. De spits werkte een voorzet vanaf de rechterkant hard tegen de touwen.

Telstar kreeg een flink slotoffensief te verduren, maar hield stand en kon de score zelfs nog uitbouwen in blessuretijd. Ozan Kökcü stevende af op een leeg doel en besliste de wedstrijd met een doelpunt diep in blessuretijd: 3-1. Daardoor wint Telstar voor de eerste keer in acht duels.

Opstelling Telstar: Schendelaar; Fernandes (Bronkhorst/85), El Yaakoubi, Regeling, Berenstein, Pattynama; Overtoom, Najah, Dijkstra (Van Doorm/77); Plet, Van Velzen (Kökcü/86)

Opstelling Roda JC: Hoekstra; Marzo, Jensen, Bakker, Absalem (Keulen/86); Klaasen, Falkenburg; Pflücke, Serrarens (Messaoud/63), Bouchouari (Lambrix/88); Vente