Ga naar Content

Jong Ajax verstiert promotiefeest De Graafschap, Jong AZ verrast Excelsior

Jong Ajax heeft in een wedstrijd die 100 minuten duurde een punt gepakt tegen De Graafschap. Door het 1-1 gelijkspel promoveren de Superboeren nog niet. Jong AZ boekte de eerste zege ooit op Excelsior.

Foto: Pro Shots / Stefan Koops

Jong Ajax

Jong Ajax bestreed de nummer twee van de eerste divisie met man en macht verdedigen. De Graafschap, dat door meer dan honderd traktoren werd uitgezwaaid uit Doetinchem, moest winnen om promotie veilig te stellen.

Kenneth Taylor zette de Amsterdammers na 23 minuten op voorsprong, wat het elftal van Mitchell van der Gaag tot ruim in de tweede helft vast wist te houden. Oud-Telstar speler Toine van Huizen bracht De Graafschap op gelijke hoogte (1-1), maar verder kwamen de bezoekers niet.

Opstelling Jong Ajax: Reiziger; Kasanwirjo, Regeer, Llansana, Douglas; Warmerdam, Ekkelenkamp (Rasmussen/82), Taylor (Yah/65); Martha (Hansen/82), Traoré (Mendez/35), Van Axel-Dongen (Giovanni/46).

Opstelling De Graafschap: De Boer; Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert; Lelieveld, Schuurman, Lieftink, Tutuarima; Opuku (Platje/86), Seuntjens, Van Mieghem.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Jong AZ

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor Jong AZ betekende het afscheid van trainer Michel Vonk in Alikmaar. Vandaag werd bekend dat Maarten Martens komend seizoen voor de groep staat. Vonk, wiens contract niet verlengd wordt, zag dat zijn ploeg na 9 minuten op achterstand kwam door Excelsior-topschutter Ilias Mar Omarsson.

Jelle Duin draaide de wedstrijd hoogstpersoonlijk om in het voordeel van de Alkmaarders. Na 17 minuten trok hij de stand gelijk en in de 45ste minuut benutte hij een penalty voor de beloftenploeg. Richard Sedláček maakte na leng blessureleed zijn rentree bij Jong AZ.

Opstelling Jong AZ: Reus; Berkhout, Velthuis, Gullit; Buurmeester (F. De Jong/79), Koopmeiners, Taabouni (Sedláček/78), Franken; Evjen (Jacobs/46), Duin (Poku/46), Barasi (Margaret/78). 

Opstelling Excelsior: Damen; Horemans, Skogen (Fischer/76), Van der Meer, Mendes Moreira; Oude Kotte, Wieffer, Bruins (Tjoe-A-On/58); Már Ómarsson, Reuven Niemeijer (Baas/39), Zwarts. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]