Ga naar Content

AZ haalt publiekslieveling terug: Maarten Martens nieuwe hoofdtrainer Jong AZ

Jong AZ heeft in Maarten Martens de nieuwe hoofdtrainer van het beloftenelftal gevonden. De Belgische oud-speler van de Alkmaarders volgt komend seizoen Michel Vonk op, wiens contract niet werd verlengd.

Maarten Martens in het shirt van AZ - Foto: Pro Shots / Ed van de Pol

Martens komt over van Club Brugge, waar hij trainer van de Onder-18 en assistent-trainer van de beloftenploeg is. Als speler was de 36-jarige linkspoot van 2006 tot 2014 actief in Alkmaar. De technische middenvelder was geliefd bij het publiek, maar werd achtervolgd door blessures. Op 31-jarige leeftijd stopte hij daarom met voetballen.

Na zijn spelerscarrière begon de negenvoudig international van België aan de trainerscursus. In 2016 liep hij al een week stage bij Jong AZ, waarna hij bij Club Brugge als jeugdtrainer aan de slag ging. De aanstelling bij Jong AZ is voor Martens zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]