Ga naar Content

FC Volendam komt langzaam op volle oorlogssterkte voor play-offs

FC Volendam ziet steeds meer spelers terugkeren van ziekte en blessures. Trainer Wim Jonk heeft in de generale repetitie op de play-offs tegen Jong AZ weer iets meer smaken te kiezen en zag geen nieuwe afwezigen op het trainingsveld.

Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

Samir Ben Sallam keert weer terug in de ploeg. De middenvelder, die de laatste wedstrijden ontbrak vanwege ziekte, is weer helemaal hersteld. Alex Plat en Franco Antonucci trainden dinsdag niet mee met de selectie en zijn dus nog een vraagteken voor de wedstrijd van morgen.

Broodtrommel

Voor Ben Sallam begint de wedstrijd van morgen tegen Jong AZ (aftrap 20.00 uur) op een ongunstig tijdstip. De middenvelder doet aan de ramadan en tijdens de wedstrijd gaat de zon pas onder. Dat betekent dat hij dan pas voor het eerst sinds zes uur 's ochtends weer mag eten en drinken. "We spelen om acht uur, dus dan mogen we in de rust wat eten", zegt Ben Sallam. "We beginnen met dadels en wat water, maar ook niet meer dan dat hoor. Ik neem altijd veel mee, maar tijdens een wedstrijd kan je moeilijk veel naar binnen werken."

Samir Ben Sallam krijgt tijdens de wedstrijd een broodtrommeltje - NH Sport / Stephan Brandhorst

Puzzelen

"Het blijft puzzelen op het middenveld, dat zal de komende weken niet anders zijn", zegt Jonk. "Het puzzelen is niet ideaal, maar we hebben ermee te maken. Ik ga er ook geen issue van maken, want het is gewoon de situatie."

Onder de lat heeft Jonk ook minder kopzorgen. Zowel Joey Roggeveen als Dion Vlak stonden weer op het veld, maar zullen plaats moeten nemen op de bank. De afgelopen wedstrijden geeft de technische staf de voorkeur aan Nordin Bakker onder de lat. "Onder de lat ziet het er positief uit."

Tekst gaat verder onder de video.

Wim Jonk kijkt met een schuin oog aar de play-offs - NH Sport / Stephan Brandhorst

De wedstrijd tussen FC Volendam en Jong AZ begint om 20.00 uur. Het duel is live te volgen tijdens een extra radio-uitzending van NH Sport. Ook houden we je helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen bij de wedstrijd Telstar - Jong Ajax.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]