Ga naar Content

FC Volendam belegt geheim trainingskamp voor extra focus in play-offs

FC Volendam gaat zich op een nog geheime locatie prepareren voor de play-offs. Zaterdag staat de eerste wedstrijd om promotie/degradatie op het programma. Over het trainingskamp is nog net zo weinig bekend als de tegenstander in de nacompetitie.

Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

"We gaan ons goed voorbereiden op wat komen gaat. En ik vind dat er optimale focus moet zijn", zegt trainer Wim Jonk over het trainingskamp dat 'in de buurt van Arnhem' zou worden gehouden. Over de exacte locatie doen de trainer en club liever geen uitspraken. "Daar hoeven jullie niet heen te rijden. Een ander hoeft de plek niet te weten."

Jonk laat wel los dat zijn ploeg tot en met het einde van de play-offs op de locatie zal verblijven. In het slechtste geval zijn dat drie dagen, maar in het geval dat Volendam tot de finale reikt, zal dat elf dagen zijn. Komende donderdag reist de equipe af naar de geheime locatie. 

"Ik heb in mijn carrière continu in trainingskampen geleefd"

fc volendam-trainer Wim Jonk

Volendam kon er ook voor kiezen om zich in eigen stadion voor te bereiden op de ontknoping van het seizoen. Maar Jonk ziet de nodige voordelen van het beleggen van een trainingskamp. "Focus is belangrijk. Dat krijg je doordat je bij elkaar bent en dingen kan aanstippen. Ik ben niet anders gewend vanuit mijn carrière. Ik heb continu in trainingskampen geleefd."

Corona

"Je weet in welke wereld we leven. We moeten maken dat we alles kunnen uitsluiten", doelt Jonk onder andere op corona. "Dat kan je niet wegwuiven", zegt de trainer, die in zijn selectie nog altijd een aantal langdurig zieken heeft. Over corona doet de club geen uitspraken, maar duidelijk is wel dat de club voorzichtig wil zijn met mogelijke besmettingen en corona-uitbraken.

Wim Jonk over het geheime trainingskamp - NH Sport / Stephan Brandhorst

De wedstrijd tussen FC Volendam en Jong AZ begint om 20.00 uur. Het duel is live te volgen tijdens een extra radio-uitzending van NH Sport. Ook houden we je helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen bij de wedstrijd Telstar - Jong Ajax.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]