Ga naar Content

Basisformatie Telstar tegen Jong Ajax noodgedewongen op de schop

Ook voor de laatste competitiewedstrijd van Telstar dit seizoen sleutelt trainer Andries Jonker flink aan zijn basisploeg. Door blessures en schorsingen ziet het elftal er morgenavond heel anders uit dan tegen FC Den Bosch. 

Trainer Andries Jonker (l) en Frank Korpershoek - Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Topscorer Glynor Plet en Redouan El Yaakoubi ontbreken door een schorsing, Welat Cagro en Gyliano van Velzen vielen in de met 4-1 verloren wedstrijd in stadion De Vliert geblesseerd uit en zijn niet inzetbaar. Jasper Schendelaar keert ten koste van Trevor Doornbusch terug onder de lat. En dan zijn de al langer niet fitte Yaël Liesdek, Vincent Regeling en Cas Dijkstra evenmin van de partij. "We zijn dit seizoen onevenredig hard getroffen", zegt Jonker bijna berustend over alle personele problemen.

"We zijn dit seizoen onevenredig hard getroffen"

Telstar-trainer Andries Jonker

"We hebben zovel corona gehad dat je weet dat dat punten gaat kosten. Als spelers terugkomen, zijn ze vaak niet fit. Hun vervangers raken geblesseerd, omdat die teveel moeten spelen en dan moet je terugvallen op jongens die normaal op de tribune zouden zitten. Dát plus de wegzakkertjes in de slotminuten heeft ons twaalf tot twintig punten gekost dit seizoen. Tel die erbij op en je staat in het linkerrijtje."

Afscheidsduel Korpershoek

Inmiddels is Telstar acht duels verstoken gebleven van een overwinning. Er is de trainer dan ook veel aan gelegen om de afsluitende wedstrijd tegen Jong Ajax winnend af te sluiten. Bovendien is het de afscheidswedstrijd van Mister Telstar Frank Korpershoek. "Voor hem is het zeer treurig dat we zonder publiek spelen. We willen ook voor hem eindigen met een overwinning. Het belangrijkste is het eergevoel."

Maar Jonker realiseert dat het niet eenvoudig is om de Amsterdamse beloften te verslaan. Ook al staat Jong Ajax teleurstellend zeventiende, de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag is in staat om het alle ploegen in de eerste divisie lastig te maken. "Wie ze ook opstellen, het voetbal dat ze spelen is voortreffelijk. Alleen is het bij hen vaak nèt niet. Net als Telstar halen ze minder punten dan ze verdienen."

"Wie ze ook opstellen, het voetbal dat ze spelen is voortreffelijk"

Telstar-trainer Andries Jonker

Telstar - Jong Ajax is morgenavond rechtstreeks te volgen in een extra radio-uitzending  van NH Sport. Frank van der Meijden is de verslaggever in Velsen-Zuid waar de bal om 20.00 uur gaat rollen. De uitzending begint om 19.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]