Swingend FC Volendam neemt al vroeg afstand van Jong AZ

WIJDEWORMER - FC Volendam heeft de 5-1 zege op Jong PSV van afgelopen vrijdag een goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij provinciegenoot Jong AZ scoorde de ploeg van trainer Wim Jonk er lustig op los in een wervelende eerste helft, waarna er na negentig minuten een stand van liefst 2-6 werd bereikt.

De eerste treffer werd de opmaat voor een spektakelstuk in een eerste helft vol doelpunten. Jong AZ-doelman Elber Evora kon in eerste instantie nog redding brengen op de inzet van Volendammer Marco Tol, maar in de rebound was het alsnog raak voor de verdediger (0-1). De vroege openingstreffer bleek een lekker steuntje in de rug voor Het Nieuwe Oranje, want binnen een mum van tijd werd de voorsprong uitgebouwd tot 0-3 door knappe treffers van Francesco Antonucci en Martijn Kaars. Nick Doodeman, die afgelopen vrijdag na zijn invalbeurt drie assists afleverde, was bij beide treffers de aangever.

Tekst gaat verder onder de tweet

Daarmee was het nog niet gedaan met het doelpuntenfestijn zoals het eerste bedrijf genoemd mocht worden. De AZ-talenten leken zich namelijk terug te vechten in de wedstrijd door een treffer van Mohamed Taabouni. De middenvelder beproefde zijn geluk vanaf zestien meter en schoot zijn zevende van het seizoen achter Volendam-goalie Nordin Bakker. Toen Ibrahim El Kadiri er kort daarna 1-4 van maakte door het leer in de verre hoek te krullen na een corner, was de marge weer hersteld tot drie doelpunten.

Barasi

De honger om meer doelpunten te maken leek kort na de rust nog niet gestild bij beide teams. Het Jong AZ van trainers Michel Vonk en Kenneth Goudmijn begon de tweede helft met hoge druk naar voren, maar dat leidde niet tot grote kansen. Dat was aan de andere kant wel het geval via een volley van Doodeman (over) en een schot van Boy Deul (naast). Toch waren het de AZ'ers die via invaller Yusuf Barasi weer enigszins terug in de wedstrijd kwamen. Des Kunst, een andere invaller, behield het overzicht en zag hoe zijn ploeggenoot het scorebord op 2-4 schoot.

Tekst gaat verder onder de foto

Het restant van de wedstrijd werd vooral getypeerd door de vele wissels. FC Volendam haalde niet meer het niveau van het eerste uur en de thuisploeg kwam niet verder dan afstandschoten van Yukinari Sugawara en Peer Koopmeiners. Toch wist ook de ploeg van Jonk nog twee treffers mee te pikken in de tweede helft. Linksachter Derry John Murkin schoot hard raak vanuit de tweede lijn (2-5), waarna ook Samuele Mulatierri nog scoorde uit - nog maar eens - een assist van Doodeman.

Opstelling Jong AZ: Evora; Sugawara (Gemmel/65), Koopmeiners, Velthuis, Gullit; Buurmeester, Taabouni (Baars/65), Goudmijn (Jacobs/76); Allouch (Kunst/46), Margaret (Biberoglu/46), Barasi

Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti, B. Plat, Tol, Murkin; Deul (J. Vlak/68), A. Plat (Iatroudis/90), Antonucci (Ben Sallam/84); Doodeman, Kaars (Maloney/84), El Kadiri (Mulatierri/68)