Ga naar Content

Afgebrande molen Ceres wint Molenprijs: "Prachtig, nu kunnen de wieken erop!"

BOVENKARSPEL - De molen Ceres heeft de Molenprijs gewonnen. En daarmee ook een bedrag van 75.000 euro dat goed gebruikt kan worden om de molen die oudejaarsnacht afbrandde weer te kunnen herbouwen. 

Molen Ceres in de steigers, Bovenkarspel - Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

De blijdschap is groot zo laat Theo Vlaar van Stichting de Westfriese Molens in een eerste reactie weten. "We hebben geweldig ons best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Dus is het is prachtig dat we hebben gewonnen. Nu kunnen de wieken er weer op."

Nog onvoldoende geld voor restauratie

Want ondanks het verzekeringsgeld en de vele acties was er nog een half miljoen euro tekort om de molen volledig te kunnen restaureren. Het streven is om het lijf dit jaar nog wind- en waterdicht te maken. En dankzij de Molenprijs kan later ook de molenkruis met de wieken weer worden teruggeplaatst.

Lees ook

Hoop op steun van de provincie

De prijs is ook een enorme steun in de rug voor de vele vrijwilligers die Ceres weer in de oude staat proberen te herstellen. "We zijn hartstikke trots. Nu krijgt het de kans om weer opgeknapt te worden. Dit kunnen we heel goed gebruiken", aldus Vlaar. Toch is er nog steeds een flink gat in de begroting, al is er goede hoop op extra financiële hulp. "Ik geef het goede kans dat de provincie nu ook gaat bijspringen. Daar hopen we later dit jaar duidelijkheid over te krijgen."

Bekijk hier de reportage die we eerder maakten over de start van de herbouw

Wederopbouw Ceres-molen gestart - NH Nieuws

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Lees ook