Start van hoofdcontent

BOVENKARSPEL

nl

Doneeracties voor Ceres samengevoegd: "Zodat al het geld naar de molen gaat"

3 januari 2020, 11.09 uur · Door Sander Huisman

BOVENKARSPEL - Er is geen verwarring meer rondom de doneeracties die zijn opgezet voor de afgebrande Ceres-molen in Bovenkarspel. De Onafhankelijke Partij Stede Broec laat weten dat zij als enige een inzamelingsactie gaan beheren en dat al het geld naar Stichting Westfriese Molens gaat, de eigenaar van de Ceres-molen.

Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

"Wij hebben overlegd met de Stichting Westfriese Molens als eigenaar van Ceres", laat woordvoerster Trude Buysman weten. "Ook hebben we ons georiënteerd op de beste wijze van inzameling, zodat al het geld ook daadwerkelijk naar Ceres gaat."

Al de ochtend na de brand zette de politieke partij een crowdfundingsactie op voor het herstel van de molen. Hoewel de Ceres-molen verzekerd is, wordt niet alle schade vergoed. De actie van OP Stede Broec is direct gekoppeld aan de bankrekening van de molenstichting.

"Dan komt het geld meteen op de goede plek. Wij wilden hier als partij niet tussen zitten, we hebben het puur gedaan om de stichting zorgen uit handen te nemen", aldus Buysman. Naar schatting gaat de wederopbouw van Ceres zeker een half miljoen euro kosten.

Initiatief uit Nibbixwoud gestopt

Na de verwoestende brand werden meerdere acties opgezet om geld in te zamelen voor de Ceres-molen. Zo ook door iemand uit Nibbixwoud. Zijn actie is stopgezet, mede omdat een deel van de opbrengsten van die actie aan de strijkstok zou blijven hangen.

De website doneeractie.nl, waarop die actie was opgezet, int namelijk een percentage van individuele donaties en een deel van het totaalbedrag, wat betekent dat die euro's niet aan de molen kunnen worden besteed. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!