Ga naar Content
Zwart-wit beeld van een band uit de jaren zestig die op het podium optreedt met twee gitaristen, een bassist en een drummer; logo's en uitrusting zichtbaar, enthousiaste uitdrukkingen tijdens het spelen.
Noord-Holland

The Beatles & het wonder van Blokker

Het is dit jaar precies 60 jaar geleden dat de legendarische optredens van The Beatles in Blokker plaatsvonden. Hoe kon het gebeuren dat de beroemdste band ter wereld uitgerekend in het West-Friese tuindersdorp belandde? Hoe beleefden de bezoekers de optredens en wat is 60 jaar na dato de nalatenschap van deze historische gebeurtenis? Daarover gaat de NH-documentaire ‘The Beatles & het wonder van Blokker’, die op vrijdag 24 mei wordt uitgezonden op NH. 

Op 6 juni 1964 belandden John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en invaldrummer Jimmy Nicol in het West-Friese Blokker. In dat dorp speelden The Beatles die dag twee keer, in de plaatselijke veilinghal Op Hoop van Zegen. Een wonderlijke gedachte: toen, maar zeker na al die jaren.

De historische gebeurtenis fascineert Gert Elzinga, de voorzitter van de Beatles-fanclub in Blokker, tot op de dag van vandaag: "De eerste wereldtournee bracht The Beatles naar steden als Kopenhagen, Adelaide, Melbourne en Hong Kong. En daar staat Blokker tussen. Dat is echt wonderbaarlijk." Elzinga hielp dan ook graag mee aan de totstandkoming van de documentaire.

Uniek audio- en filmmateriaal

In ‘The Beatles & het wonder van Blokker’ blikken NH-verslaggevers Tom Jurriaans en Michiel Baas met betrokkenen terug op ‘B-day’. Ze spreken onder meer met bezoekers en artiesten die in het voorprogramma speelden. Daarnaast komt er uniek audio- en filmmateriaal aan bod, dat nog nooit eerder is vertoond.

Bekijk hier de documentaire 'The Beatles & het wonder van Blokker':

The Beatles in Blokker - NH Nieuws