Ga naar Content
Een man en een vrouw knielen op het zand naast een spijkerbroek.
Noord-Holland

De Egmondse vluchtelingenboot

In de podcastserie De Egmondse vluchtelingenboot raakt journalist Maaike Polder in de ban van een groene rubberboot. In oktober 2022 spoelt die aan in het Noord-Hollandse kustdorp. Van de lokale strandvonder Marco krijgt ze de vele persoonlijke bezittingen die nog op het bootje lagen: medicijnen, een zwangerschapsecho en kettinkje. Wie zaten er op en wat is hier gebeurd? 

In 6 afleveringen word je meegenomen van het strand van Egmond aan Zee naar een humanitaire crisis een paar uur rijden daar vandaan. In Frankrijk stappen vluchtelingen op rubberbootjes in de hoop Engeland te bereiken. 

Niet eerder vertelde feiten komen aan het licht, maar de zoektocht is ook heel persoonlijk en emotioneel. De Egmondse vluchtelingenboot is een verhaal over wereldproblematiek, dat letterlijk aanspoelt op een strand in Noord-Holland.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Research, productie en scenario: Maaike Polder 
Eindredactie: Laura Gremmee
Stemopname en montage: Bart Slim en Dirk de Boer
Sounddesign, montage en audiomix: Studio Haring
Artwork: Ronny Köster 

Luister De Egmondse vluchtelingenboot op Spotify, Podimo, Apple Podcasts, TuneIn of Deezer. Onderaan vind je alle nieuwsartikelen naar aanleiding van de podcast. Tips of vragen? Mail naar [email protected]