Ga naar Content

Frontale botsing N9 bij Callantsoog, weg deels afgesloten

Vanochtend zijn twee auto's op de N9 bij Callantsoog frontaal op elkaar gebotst. De automobilisten van beide auto's zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Door het ongeluk is de N9 deels afgesloten. 

Foto: Foto: Inter Visual Studio

Rond 6.00 uur vanochtend zijn twee auto's door nog onbekende reden frontaal op elkaar gebotst. De bestuurders van beide auto's zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De N9 is tot de auto's geborgen zijn en het onderzoek afgerond, deels afgesloten voor verkeer. 

Foto: Foto: Inter Visual Studio

Update: rond 07.35 uur meldt de ANWB dat de N9 weer open is voor verkeer. 

Top tien meeste ongelukken

Het is niet voor het eerst dat het mis gaat op de N9. Afgelopen april bleek nog uit onderzoek dat de weg in de top tien staat van wegen waar de meeste ongelukken gebeuren. Tussen 2017 en 2021 waren hier vijf dodelijke ongelukken en 84 slachtofferongevallen. Ook hierna ging het vaak mis: zo raakten vorig jaar mei drie mensen gewond bij een frontale botsing bij Burgerbrug en raakten in augustus twee vrouwen zwaargewond na een crash bij Schoorl.

Doden waren er te betreuren in oktober na een botsing tussen een touringcar en een auto bij Bergen (een 20-jarige Schoorlaar die op kamers zat in IJmuiden) en afgelopen maart met een 31-jarige man uit Den Haag die op de verkeerde weghelft was beland.

Al jaren wordt gepleit voor maatregelen op deze en andere N-wegen. Het is een van de redenen waarom in 2021 is gestart met een trajectcontrole op de N9 tussen Burgervlotbrug en Sint Maartensvlotbrug, al blijkt nog steeds dat mensen te vaak te hard rijden.