Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Drie gewonden bij ernstig ongeluk op N9 bij Burgerbrug

31 mei 2022, 17.40 uur · Door Redactie

Bij een botsing op de N9 bij Burgerbrug zijn zeker drie mensen gewond geraakt nadat daar twee auto's frontaal op elkaar zijn gebotst. De auto's zijn zwaar beschadigd en de weg is afgesloten. 

Inter Visual Studio

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.

Volgens een omstander raakte een persoon bekneld, maar dat kan de politie nog niet bevestigen. Over de toestand van de slachtoffers is niets bekend. Wel is te zien dat er veel hulpdiensten klaar staan voor hulp, ook een traumahelikopter is geland. 

Verkeer wordt aangeraden om om te rijden.

Vaker ongelukken

Op de N9 gebeuren geregeld ernstige ongelukken, waarbij vaak (zwaar)gewonden vallen. Zo sloeg in september vorig een busje met zes inzittenden over de kop ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug. Een van de inzittenden raakte gewond. De bestuurder had gedronken. 

In oktober van dat jaar was er een frontale botsing tussen een auto en een vrachtauto. Een frontale botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto ter hoogte van Bergen op 1 februari 2021 kostte één van de betrokkenen het leven. Een ander raakte zwaargewond. 

In september 2020 kwam een 33-jarige Julianadorper om het leven bij - wederom - een frontale aanrijding met een vrachtwagen.

Inter Visual Studio

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]