Ga naar Content

Weer frontale botsing op N9: slachtoffer bekneld in wrak na botsing met vrachtauto

Een auto en een vrachtauto zijn vanmiddag rond 16.30 uur op de N9 ter hoogte van Burgerbrug frontaal gebotst. Er zaten vier personen in de auto, van wie er één langere tijd bekneld in het wrak heeft gezeten. De ravage is groot en de weg is dicht. 

Weer frontale botsing op N9: slachtoffer bekneld - Foto: Inter Visual Studio

Twee van de inzittenden van de personenauto waren snel uit het wrak, voor een derde slachtoffer moest grof geschut worden ingezet. Behalve ambulancepersoneel en politie, kwam ook de brandweer ter plaatse om het slachtoffer uit het wrak te bevrijden. Een traumahelikopter landde in een weiland naast de weg. 

Hoeveel slachtoffers er exact zijn gevallen is nog niet bekend. Ook over de toedracht van het ongeluk kan nog niets worden gezegd, vertelt de woordvoerder. "Onze voa's [verkeersongevallenanalisten, red] zijn onderweg om onderzoek te doen." 

Frontale botsing N9 vrachtwagen en auto - Foto: Inter Visual Studio

Op de N9 gebeuren geregeld ernstige ongelukken, waarbij vaak (zwaar)gewonden vallen. Zo sloeg vorige maand een busje met zes inzittenden over de kop ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug. Een van de inzittenden raakte gewond. De bestuurder had gedronken. 

Een frontale botsing tussen een vrachtwagen en een personenauto ter hoogte van Bergen op 1 februari van dit jaar kostte één van de betrokkenen het leven. Een ander raakte zwaargewond.  Vorig jaar september kwam een 33-jarige Julianadorper om het leven bij - wederom - een frontale aanrijding met een vrachtwagen.

Lees ook

De heftige ongelukken ontgaan het Rijk, de eigenaar van de weg, niet. Nadat Schager wethouder Jelle Beemsterboer daar op had aangedrongen, deed Rijkswaterstaat onderzoek naar de veiligheid van de N9 en andere rijkswegen. De conclusie luidde dat er nu vaak wordt ingehaald en te hard wordt gereden.  

Volgens Beemsterboer is de weg 'onvergeeflijk voor stuurfouten'. "Hij is zo smal dat als je maar eventjes een stuurfout maakt, zit je direct of via de vangrail aan de andere kant, en kun je een frontale botsing krijgen."

Bekijk hieronder het interview met Beemsterboer uit januari van dit jaar: 

Wethouder Schagen blij met erkenning voor probleem op N9 - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]