Start van hoofdcontent

ZIJPERSLUIS

nl

Julianadorper (33) omgekomen bij ongeluk met vrachtwagen en auto op N9

21 augustus 2020, 07.02 uur · Aangepast 21 augustus 2020, 17.13 uur · Door Redactie

ZIJPERSLUIS - Bij een ongeluk op de N9 ter hoogte van Zijpersluis is vanochtend een 33-jarige man uit Julianadorp om het leven gekomen. Hij botste met zijn auto frontaal op een vrachtwagen. De weg tussen Schoorl en Petten is in beide richtingen afgesloten. 

Ongeluk N9 - NH Nieuws

Het ongeluk gebeurde rond 6.15 uur. De automobilist kwam uit de richting van Den Helder gereden en botste met zijn auto frontaal op de vrachtwagen die uit de tegengestelde richting kwam. Het slachtoffer zat bekneld in de wagen en kon niet meer worden gered.

Olie

Rijkswaterstaat meldde later dat de vrachtwagen olie in de berm lekte. De olie werd opgeruimd - de grond moest daarvoor worden afgegraven - en de vangrail werd gerepareerd. Ook werd de vrachtwagen door een berger meegenomen. De N9 was tot in het begin van de middag afgesloten, om 14.50 uur meldde de ANWB dat de weg weer open was. Het verkeer werd de gehele ochtend en een deel van de middag omgeleid via de parallelweg.

De politie doet onderzoek naar het ongeval. Daarvoor wordt ook gesproken met de vrachtwagenchauffeur, een 54-jarige man uit Middenbeemster.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]