Alkmaar

NL
V

Dode en zwaargewonde na botsing met vrachtwagen, provinciale weg (N9) afgesloten

1 februari 2021, 14.47 uur · Aangepast 1 februari 2021, 18.20 uur · Door Priscilla Overbeek

BERGEN - Een vrachtwagen is maandagmiddag rond 14:00 uur frontaal op een auto gebotst op de N9 bij Bergen. De vrachtwagen kreeg mogelijk een klapband waarna de wagen op de andere weghelft terechtkwam, een tegemoetkomende personenwagen raakte en door de vangrail in de berm crashte. De bestuurder van de auto overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Beeld: NieuwsFoto.nl

De vrouwelijke passagier is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht. "De vrachtwagenchauffeur is door ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefde niet naar het ziekenhuis", laat politiewoordvoerder José van Dijk weten.

Rond 14.00 uur ontving de politie een melding van een ernstige aanrijding. Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en een traumateam kwamen ter plaatse. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. 

Omleiding

De weg is volledig afgesloten, het verkeer wordt voorlopig omgeleid via de Kanaaldijk.

Het is niet de eerste keer dat het mis gaat op de N9. Ook afgelopen jaar zijn er meerdere ongelukken gebeurd met soms dodelijke afloop. De weg moet daarom, samen met de N99 en de N250, veiliger, stond in een onderzoeksrapport van Rijkswaterstaat dat twee weken terug werd gepubliceerd.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]